Zo kies je de juiste vloer- en wandtegels voor jouw klassieke badkamer

Zo kies je de juiste vloer- en wandtegels voor jouw klassieke badkamer

Met een klassieke badkamer zijn de mogelijkheden eindeloos. Vooral als het neerkomt op de juiste tegels. Met al die opties kan het lastig zijn een keuze te maken. Daarom zijn hier de belangrijkste punten om op te letten bij het kiezen van de juiste tegels voor jouw klassieke badkamer. 

Kleur

Dankzij de populariteit van de klassieke badkamer zijn tegels inmiddels in allerlei kleuren te vinden. Dat is maar goed ook, want de kleur van de tegels vormt de basis van de look. Het is dus een belangrijke keuze om te maken. Kies voor de klassieke badkamer een kleur die wat meer op de achtergrond blijft. Neutrale kleuren zijn daarvoor een goede optie, zoals (gebroken) wit, beige of gemberachtige kleuren. Wit is een veilige optie, maar wees niet bang om voor een gewaagde kleur te gaan, zoals blauw of groen! Het gaat bij de klassieke badkamer voornamelijk om de elegantie, rust en balans tussen de elementen. Badkamer vloertegels van lichtgetinte natuursteen staan daarom ook heel mooi. 

Vorm en maat

Terwijl lichte tegel kleuren zorgen voor meer licht en ruimte in je badkamer, zorgen donkere tegels juist voor een warme uitstraling. Als je een kleine badkamer hebt kun je beter gaan voor een lichte kleur voor de vloertegels. Voor de vorm werken langwerpige tegels het best. Dit doet de ruimte namelijk groter lijken. Ook bij weinig licht in de badkamer is het te adviseren om voor lichte kleuren te gaan. Als ruimte en licht geen probleem 

is kun je gaan voor wat kleinere tegels en donkere kleuren. Er wordt vaak gekozen voor de afmeting 30×60 of 60×60, omdat bij de de meeste mensen de badkamer een van de kleinste ruimtes in het huis blijft. Het voordeel van grotere tegels is wel dat deze minder voegen hebben dan kleinere tegels. Dit maakt het makkelijker om de tegels te leggen. Let er bij het leggen wel op dat de vloer helemaal geëgaliseerd en recht is. 

Twee of meer soorten

Het kiezen van verschillende soorten tegels in je badkamer is een goede optie voor het creëren van een mooie klassieke look. Je ziet het vooral veel terugkomen in moderne klassieke badkamers. Kies hierbij voor twee verschillende tegels binnen dezelfde kleurgroep. Zo zorg je voor een mooie stijl, wat nog wel binnen de klassieke look valt. Het combineren van verschillende tegels kan precies op de manier waarop jij dat wilt, waardoor je je persoonlijke draai kan geven aan de look. 

Back to Top