Geniet ook in de winter van je balkon of dakterras

Over een paar dagen gaat de wintertijd alweer in. Het wordt kouder buiten en de dagen worden korter. Toch is dit hét perfecte moment om even over jouw balkon of dakterras na te denken. Heb je het idee dat je daar in de winter toch niks aan hebt? Think again! Ook als het buiten koud is kun je genieten van het buitenleven. Wij leggen uit hoe. Zo creëer je met behulp van warme stoffen, planten en kerstverlichting buiten toch een fijn plekje in de winter.

Gezelligheid dankzij verlichting

Met verlichting wordt het buiten gezelliger én kun je altijd zien wat je aan het doen bent, zeker als het vroeger donker wordt. Welke verlichting kun je dan het beste in de winter ophangen op je balkon of dakterras? Een lichtslang is bijvoorbeeld de perfecte optie. Dit is een flexibele slang met led-verlichting die rond de rand van je balkon te bevestigen is. Met zo’n lichtslang creëer je een leuk en speels effect en extra licht in de duisternis, zonder dat het in de weg staat. Bovendien zijn er allerlei mogelijkheden. Ga je voor subtiele witte lichtslangen of juist voor vrolijke gekleurde?

Je kunt verder ook je kerstverlichting buiten ophangen. IJspegelverlichting is bijvoorbeeld hartstikke leuk om aan de dakgoot of de muur te hangen. Of ga voor de veiligheid en kies voor kerstverlichting op batterijen. Want hoewel de meeste kerstlampen wel tegen regen en sneeuw kunnen, kunnen verlengsnoeren en adapters dit meestal niet. Lampen komen ook van pas als je, ondanks onze aanbevelingen, echt niet van plan bent om buiten te gaan zitten. Vanuit je woning kijk je dan niet naar buiten in een donker gat, maar kun je je vrolijke verlichting bewonderen.

Een winterproof zithoekje creëren

Warme materialen zijn ook belangrijk als je in de winter wat tijd op je balkon wilt doorbrengen. Bijvoorbeeld als je gasten hebt die (tijdens de feestdagen) willen roken of als je met oudejaarsavond vanaf je balkon het vuurwerk wilt bewonderen. Je wilt het natuurlijk niet té koud krijgen en een longontsteking oplopen staat waarschijnlijk ook niet op je planning. Een lekker warm en prettig zithoekje creëren is daarom belangrijk. Met stoffen kom je al een eind. Zo scheelt het een hoop als je een kleedje op je houten stoel legt, die het koude gevoel een beetje tegenhoudt. Een dekentje meenemen kan ook vaak helpen om niet het gevoel te krijgen dat je bevriest buiten. Ook kussentjes en een warme kruik kunnen helpen om een warm en knus gevoel te krijgen (na afloop wel weer mee naar binnen nemen natuurlijk).

Op een balkon heb je vaak geen plek voor een vuurkorf, maar een gas- of gelhaard is misschien wel mogelijk. Hier komt een hoop warmte vanaf, die ervoor zorgt dat je het niet te koud hebt. Ook warmtelampen of terrasverwarmers zijn wat dat betreft een goede oplossing. En wat dacht je van een grote mok met warme chocolademelk of glühwein? Ook perfect om warm te blijven én ontzettend lekker!

Back to Top