Start 2023 met een nieuw dekbedovertrek

Start 2023 met een nieuw dekbedovertrek

We zijn blij dat we dit jaar weer mogen mededelen dat er weer een prachtige kleuren collectie is aan dekbedovertrekken. Naast het feit dat een nieuw dekbedovertrek de gehele look van je slaapkamer veranderd, is het natuurlijk ook super fijn om weer is onder een andere dekbedovertrek te gaan slapen. Je vindt dit jaar de mooiste dekbedovertrekken online. Wij geven je tips waar jij op moet letten bij het kopen van jouw dekbedovertrek. Durf dit jaar te kiezen voor een nieuw dekbedovertrek 

Een nieuwe look in de slaapkamer

Wanneer je een nieuw dekbedovertrek gaat kiezen is een van de moeilijkheden die we hebben de kleur van het dekbedovertrek dat we gaan uitkiezen. Vaak houden wij ons vast aan de kleuren van dekbedovertrekken die we al hadden. Wij willen je uitdagen om eens iets anders uit te proberen. Als je de kleur van je dekbedovertrek veranderd dan zal je zien dat dit met de hele slaapkamer iets gaat doen. Zo kan je alleen maar door het veranderen van je dekbedovertrek het gevoel krijgen dat de gehele slaapkamer veranderd is. Hoe gaaf is dat! Wanneer je het lastig vindt om kleuren te combineren hebben wij een aantal tips voor jou.

Kleuren combineren kan je leren

Als je het lastig vindt om kleuren met elkaar te combineren kan je altijd deze twee tips in je achterhoofd houden. Tip 1, wanneer je kleurencombinaties zoekt kan je altijd proberen om kleuren te vinden die bij elkaar passen. Zo kun je bijvoorbeeld, geel goed combineren met groen. Om je hierbij nog beter te helpen kan je op het internet zoeken naar een kleurencirkel. Wanneer je de kleuren combineert die naast elkaar liggen zit je altijd goed.  Tip 2, kleuren die totaal tegenover elkaar staan kan je ook goed met elkaar combineren. Denk dan bijvoorbeeld aan de bekendste tegenovergesteld kleuren wit en zwart. 

Balans in de verschillende kleuren

Naast bovenstaande tips is het heel belangrijk om een juiste balans te vinden wanneer je kleuren combineert. Wanneer je voor de slaapkamer de dekbedovertrek verandert is dat natuurlijk een groot item wat je aanpast. Om toch nog te zorgen voor een juiste balans kan je altijd het volgende in gedachten houden. Kies altijd voor ongeveer 55 procent voor een basiskleur, voor 35 á 30 procent voor een tweede kleur en voor 10 á 15 procent voor een accentkleur. Deze laatste kleur mag dus lekker opvallen en zorgt echt voor de wauw factor in jouw slaapkamer.

Back to Top