3 Mooie schuttingen voor moderne tuinen

3 Mooie schuttingen voor moderne tuinen

Heb je net een mooie tuin aangelegd, maar ben je het zicht op je buren ondertussen wel zat? Een moderne tuin verdient een strakke omlijsting, maar wat voor moderne schuttingen passen nou bij jouw tuin? In dit artikel lees je alles over drie moderne schuttingen.

Stevige en robuuste schanskorven

Een moderne, strakke en toch meer speelse afbakening, is de schanskorf schutting. Schanskorven zien er modern en industrieel uit, terwijl de breukstenen die in de korven gaan een natuurlijk element toevoegen. Door de verschillende soorten breukstenen krijgt de schutting een totaal andere uitstraling, waardoor je er sowieso eentje vindt die bij jouw tuin past. Je kunt de hele schutting van schanskorven laten maken, maar je kunt ook schanskorven afwisselen met houten stukken schutting. Hierdoor creëer je nog meer variatie in je tuin en kun je spelen met verschillende natuurlijke elementen.

We gaan niet meer omhoog

Een traditionele schutting heeft de houten spijlen omhoog reiken, zodat je blik richting de lucht wordt geleid. Zo waan je je misschien vrijer, maar je hebt natuurlijk niet voor niks een mooie tuin aangelegd. Als je toch een houten schutting wil, dan is de moderne versie hiervan perfect. Hiervoor worden de hardhouten spijlen niet verticaal, maar horizontaal geplaatst. Een mooie laklaag zorgt voor een constant glimmend effect, waardoor je schutting van nog hogere kwaliteit wordt. Bij dit type schutting is het het mooiste om de horizontale planken zo dicht mogelijk op elkaar te plaatsen. Niet alleen zorg je zo voor minder wind en meer privacy, je tuin oogt een stuk strakker. Perfect dus voor de moderne tuin.

Geen dichtgemetselde muren meer

Hoewel een gemetselde muur prima kan dienen als schutting voor je tuin, zorgt dit er toch voor dat je je meer opgesloten zal voelen in je tuin. Als je naar buiten gaat wil je immers kunnen genieten van de vrijheid die je tuin biedt, terwijl je jezelf nu letterlijk weer omringt met stenen muren. Als je toch graag de stevigheid van een stenen muur wilt, kun je er ook voor kiezen om alleen het onderste gedeelte van de schutting te laten metselen. Bovenop deze stenen muur kun je vervolgens een houten schutting laten monteren. Zo heb je de industriële en robuuste look van de stenen in combinatie met de zachte en warme uitstraling van het hout. Deze combinatie zien we heel veel terug in moderne tuinen en dat is logisch. Je kunt met zowel de kleur van de stenen als de kleur van het hout spelen, waardoor je het perfect kunt aanpassen naar je eigen stijl. Wil je liever geen hout boven op het steen, dan kun je de stenen muur bovenaan ook laten vormen tot een plantenbak, zodat je er mooie struiken in kunt plaatsen. Zo breng je nog meer natuur in je moderne tuin.

Back to Top