4 veelgemaakte verhuisfouten

4 veelgemaakte verhuisfouten

Hier op Interieurexpert schrijven we over allerlei zaken die met de woning te maken hebben. Het zijn veelal tips om je woning beter, gezelliger, veiliger of duurzamer te maken. Hartstikke goed natuurlijk, maar soms zijn dat soort tips pas aan de orde in stap 2, omdat je eerst nog naar je nieuwe woning moet verhuizen. Voordat je je bezig kan houden met het leukste interieur, moet je dan dus eerst ervoor zorgen dat je een goeie en efficiënte verhuizing ingaat. Lees in ieder geval onderstaande veelgemaakte verhuisfouten, zodat jij deze niet maakt!

Fout 1: Vergeten de wasmachine te ontwateren

In een wasmachine zit vaak nog een beetje water. Zorg ervoor dat dit eruit is, want je zou niet de eerste zien die de loodzware wasmachine de trap af aan tillen is, wanneer al het water er plots uit komt zetten!

Fout 2: Een busje huren zonder kilometervrij

Zelf een bestelbus huren en dus zelf de verhuizing regelen scheelt veel geld. Bovendien weet je zeker dat er juist met je spullen wordt omgesprongen. Bij het huren van zo’n busje is het wel verstandig om erop te letten dat je een kilometervrij busje huurt. Bij een verhuizing zie je vaak dat je toch veel meer op en neer moet rijden dan je in eerste instantie had gedacht. Het is dan prettig als je van te voren een vaste (lage) prijs hebt afgesproken.

Fout 3: Geen planning maken
Verhuizen is geen raketwetenschap, maar het is wel wat complexer dan dat veel mensen op het eerste gezicht denken. Het komt dan ook nog eens voor dat mensen de hoeveelheid werk verkeerd inschatten. Dat is vaak vervelend, omdat je bijvoorbeeld het busje maar voor één dag hebt gehuurd en omdat je sjouwvriend de volgende dag niet meer kan.

Fout 4: Vergeten je nieuwe adres door te geven

Geef tijdig je nieuwe adres door aan de overheid, verzekeraar, bank, telefoonprovider, etc. Zo voorkom je dat je post nog lang op je oude adres binnenkomt. Je kunt dit ook voor je laten doen: PostNL heeft bijvoorbeeld zo’n verhuisservice voor je post.

 

Back to Top