Met deze tips bespaar jij als ondernemer erg veel geld!

Met deze tips bespaar jij als ondernemer erg veel geld!

Als ondernemer is het zeer belangrijk dat je op tijd schakelt. Op het moment dat de hoeveelheid werk minder dreigt te worden, dien je in te grijpen. Vooral wanneer je veel vaste werknemers in dienst hebt, is het essentieel dat je er in dat geval op tijd bij bent. Hiernaast zijn er nog diverse andere manieren om te voorkomen dat je winst behoorlijk naar beneden gaat, bijvoorbeeld door het goed bijhouden van je administratie

 

Maak duidelijke afspraken met onderaannemers en opdrachtgevers

Als je voor werkzaamheden voor andere bedrijven uitvoert, is het erg belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt. Zorg ervoor dat alles contractueel vastgelegd is en voorkom later problemen om geld. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een geschikte projectleider kiest. De projectleider dient scherp te zijn en er alles aan te doen om te voorkomen dat er geld wordt misgelopen. Bij een project in de bouw heb je ook te maken met een uitvoerder. De uitvoerder dient net als de projectleider scherp te zijn en te voorkomen dat er geld misgelopen wordt. 

 

Mocht je werken met onderaannemers dan is het ook belangrijk dat je alle afspraken goed vastlegt. Daarmee voorkom je dat je later onnodig hoge rekeningen krijgt of dat er later onduidelijkheid ontstaat. 

 

Besteed de boekhouding uit of huur er iemand voor in

De boekhouding is een erg belangrijk onderdeel van het runnen van een bedrijf. Je kunt erg veel geld verliezen als je hier een fout mee maakt. Als je een relatief klein bedrijf hebt, heb je hoogstwaarschijnlijk niet het budget en genoeg werk om hier een boekhouder voor aan te nemen. Je kunt er in dat geval beter voor kiezen om met Elce Administraties in zee te gaan. Zij zorgen ervoor dat alle cijfer kloppen. 

 

Maak een planning en bespreek dit met iedereen die ermee te maken heeft

Voor een project is het van belang dat je een duidelijke planning hebt. Neem de tijd om deze te maken en bespreek de planning door met alle betrokkenen. Geef aan dat het belangrijk is dat de planning wordt nageleefd en zorg bovendien voor voldoende tussentijdse deadlines. Mocht je een tussentijdse deadline niet halen dan weet je dat je extra je best moet doen om de volgende wel te kunnen halen. 

Back to Top