Tips: hoe beveilig ik mijn woning zo goed mogelijk?

Tips: hoe beveilig ik mijn woning zo goed mogelijk?

Het is een nachtmerrie voor ontzettend veel gezinnen: een inbraak in uw woning. Niet alleen is de kans groot dat u tal van waardevolle en dierbare voorwerpen verliest bij een inbraak, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Er is namelijk een trend gaande, waarbij inbrekers steeds vaker en steeds meer geweld gebruiken bij een inbraak. Denkt u zich eens in, welke situaties er in uw woning kunnen ontstaan bij ongewenst bezoek! Om de kans op een inbraak in uw woning te minimaliseren, kunt u bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen. Dit gaat echter verder dan het kiezen voor de juiste sloten op uw deuren en ramen in huis. Wij spraken met een slotenmaker in Nijmegen over de mogelijkheden om uw woning zo goed mogelijk te beveiligen en de kans op een inbraak daarmee te minimaliseren. U leest hier meer over in dit artikel

Tip 1: kies voor de juiste cilindersloten

Vanzelfsprekend begint het beveiligen van uw woning bij het kiezen van goede sloten in uw deuren en ramen. Voor deuren is het gebruikelijk om cilindersloten te gebruiken, terwijl men bij ramen vaak bijzetsloten gebruikt. Er zitten echter grote verschillen tussen cilindersloten onderling. De meeste cilindersloten in woningdeuren zijn namelijk op twee plekken met de deurpost verbonden. Hoewel dit voorheen relatief veilig was, kan het nog veiliger tegenwoordig. Laat uw sloten daarom vervangen voor cilindersloten met drie contactpunten in de deurpost. Het kost een inbreker hierbij meer tijd om uw deur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden groter wordt. Dit wil een inbreker vanzelfsprekend voorkomen!

Tip 2: installeer magneetcontacten in huis

Naast de juiste sloten, kunt u besluiten om beveiligingscomponenten in uw huis te installeren. Een goed voorbeeld van sterke beveiligingscomponenten zijn magneetcontacten. Magneetcontacten bestaan uit twee losse magneten, die op uw deur en deurpost worden geplaatst. Als de deur gesloten is, zal er een magnetisch veld ontstaan tussen beide magneten. Als de deur echter onverwachts wordt geopend, terwijl het alarm is ingeschakeld, wordt dit veld onderbroken. Het alarm zal hierbij afgaan en inbrekers worden afgeschrikt.

Het voordeel aan magneetcontacten is dat ze mooi weggewerkt kunnen worden. Hierdoor valt het voor uw bezoek niet op, dat u uw woning beveiligd heeft met beveiligingscomponenten. Een slotenmaker kan u meer vertellen over de mogelijkheden tot het installeren van beveiligingscomponenten in uw woning. Ook elektronische camera’s en bijvoorbeeld bewegingssensoren zijn populaire voorbeelden van beveiligingscomponenten voor particuliere woningen.

Back to Top