Waarom kiezen voor tweedehands bureaustoelen?

Waarom kiezen voor tweedehands bureaustoelen?

Bureaustoelen aankopen

Bureaustoelen zijn erg ingeburgerd in onze maatschappij. Al decennialang worden er op bedrijven bureaustoelen gebruikt. De hoofdreden hiervoor is natuurlijk omdat ze veel comfortabeler zitten dan gewone stoelen en dat is natuurlijk ergonomisch interessanter. Stel je maar eens voor dat je dag in dag uit moet zitten op een slechte stoel die weinig steun geeft. Een andere reden is natuurlijk om de hiërarchie duidelijk(er) te maken. In vele bedrijven is het zo dat het administratief personeel een standaard bureaustoel heeft, maar dat de baas een chiquere, duurdere stoel heeft. Zo was het vroeger althans, dezer dagen nijgt men meer naar gelijkheid tussen het personeel en de baas

Voor wie is het nu interessant om te kiezen voor een tweedehands bureaustoel in plaats van een dure nieuwe? Eigenlijk voor iedereen. Of het nu gaat om een dokter, een groot bedrijf, of iemand die er gewoon een zoekt voor thuis. Rechtspersonen die een tweedehands bureaustoel aankopen moeten wel in het oog houden dat ze hier een factuur voor krijgen. Dan kunnen ze die inbrengen als een kost bij de boekhouding. Zoals dat bij de aankoop van een nieuwe bureaustoel zou zijn.

Voor- en nadelen

Waarom is het nu zo interessant voor deze mensen om te kiezen voor een tweedehandsbureaustoel? Een van de meest voor de hand liggende redenen is natuurlijk het prijskaartje. Een tweedehands bureaustoel kopen is veel goedkoper dan een gloednieuwe. Als je als persoon een bureaustoel koopt is het verschil in prijs ook al groot, maar je zou nog kunnen twijfelen omdat het maar over één stoel gaat. Maar als (grotere) bedrijven bijvoorbeeld 30 nieuwe bureaustoelen moeten aankopen, wordt het al meteen interessant om tweedehands bureaustoelen te overwegen. Dit zal de kost enorm verlagen.

Een nadeel is misschien dat de stoelen wat afgeschenen zijn en dat ze daardoor minder aantrekkelijk ogen. Maar op zich is dat geen ramp. Een ander iets, dat niet noodzakelijk een nadeel hoeft te zijn is, dat je goed moet nakijken of er geen scheurtjes in het leer van de stoel zitten. Ook over het vervoer moet op voorhand nagedacht worden. Iemand die een bureaustoel koopt voor zichzelf, kan deze gemakkelijk meenemen in zijn auto. Maar een groot bedrijf zal dan een bestelwagen moeten gebruiken of misschien een deal sluiten met de verkoper dat hij ze komt leveren.

Conclusie

Wie op zoek is naar een bureaustoel, moet zeker overwegen om deze tweedehands aan te kopen. Er komen wat extra zaakjes bij kijken waardoor de aankoop wat complexer lijkt dan wanneer je een splinternieuwe stoel zou kopen. Maar kiezen voor een tweedehands bureaustoel is zeer interessant voor de portefeuille, en valt daarom zeker te overwegen.

Back to Top