Wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing

Wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing

Een verhuizing is niet zomaar wat. Soms zit er veel emotionele waarde aan een woning en gaat het hele proces traag, soms staan mensen te popelen en willen ze diezelfde dag nog verhuizen, en soms wil je zo snel mogelijk de nieuwe woning betreden maar loop je tegen allerlei zaken aan waar je aan het begin geen rekening mee had gehouden waardoor het daadwerkelijke verhuizen er maar niet van komt. Daarom helpt Verhuisbedrijf Roosendaal je bij de checklist!

Spaarpot

In een ideale wereld bestaat verhuizen uit spullen pakken, verplaatsen, uitpakken en verder leven, maar het zit net wat ingewikkelder dan dat. In een woning staan meer spullen dan je in eerste instantie zou denken. Inventariseer dus goed welke spullen er in huis staan en wat je ervoor nodig hebt om deze te vervoeren.

Het verhuizen zelf is een pittige klus. Als je ervoor kiest dit zelf te doen, zorg dan dat je niet te vaak heen en weer hoeft te rijden. Eén rit scheelt ontzettend veel tijd, geld en geeft je de mogelijkheid om energie in andere zaken te steken.

Omdat het een zware klus is kan een verhuisbedrijf goed van pas komen, maar dat kost wel aanzienlijk meer dan een bus huren.

Wanneer je bent aangekomen op het nieuwe adres zijn er altijd kleine klusjes die groot kunnen worden wanneer je ze te lang uitstelt. Het is dus zeer gewenst om een flinke buffer voor onvoorziene kosten op te bouwen voor je gaat verhuizen, want voor je het weet laat je, na de eerste dozen binnen afgeleverd te hebben, met je vermoeide verhuishoofd de sleutels op de vensterbank liggen en kan er meteen een slotenmaker komen. Het zijn de kleine dingen…

Niks vergeten

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat alles is ingepakt, enkele dagen vóór de verhuisdatum. Zo kan je inspelen op onvoorziene omstandigheden!

Belangrijk is ook zo snel mogelijk alle zogenaamde ‘rotzooi’ uit de oude woning te verwijderen, bij voorkeur al tijdens het uitsorteren van spullen die mee moeten naar het nieuwe huis. Ten eerste staat het alleen maar in de weg, en ten tweede moet de oude woning ook weer geïnspecteerd worden dus kunnen alle oude spullen niet snel genoeg weg zijn.

Kortom

Er komt een hoop bij kijken, maar een goede organisatie en planning kan zorgen voor een vlekkeloze verhuizing!

Back to Top