Verrijk uw interieur met eigen foto’s aan de muur

Verrijk uw interieur met eigen foto’s aan de muur

Foto’s aan de muur geven uw interieur een boost. Of het nu een foto is van een zonsondergang, een foto van een landschap, van uw dierbaren of uw huisdier. Sommige foto’s wilt u gewoon altijd kunnen zien en met trots kunnen tonen. Deze speciale foto’s kunt u laten afdrukken door een printservice maar thuis de mooiste foto’s printen is zeker ook een goede optie.

Speciale fotoprinters:

Wie af en toe een foto afdrukt voor thuis en een formaat van 10×15 en waarbij de kwaliteit niet perfect hoeft te zijn heeft ruim voldoende aan een inktjetprinter. De perfectionist is daar uiteraard niet tevreden mee. Die print zijn foto’s met behulp van een speciale fotoprinter. Fotoprinters zijn er in vele merken, prijsklassen en groottes. Wilt u bijvoorbeeld professionele wanddecoraties thuis printen dan zijn er fotoprinters die het formaat A3 en zelfs A2 gemakkelijk aankunnen. Het verschil van een fotoprinter en een inkjetprinter zit m voornamelijk in het aantal cartridges. Een fotoprinter is voorzien van meer dan 4 cartridges en biedt extra kleuren als fotozwart en lichte tinten zoals geel, cyaan of magenta. Dit helpt u om perfecte afdrukken te maken die niet zouden misstaan in een gallery.

Fotopapier:

Naast de fotoprinter zelf is het ook belangrijk welk fotopapier u gebruikt. Als stelregel geldt: Hoe zwaarder het papier, hoe mooier de afdruk en hoe langer de levensduur. Moderne fotoprinters kunnen printen op zwaar fotopapier waardoor u lange tijd van uw kunstwerk kunt genieten. Ook fotopapier is in diverse afmetingen en kwaliteiten te koop. Wilt u een enkele foto afdrukken in het formaat 10×15 cm? Dan is daarvoor speciaal fotopapier ontwikkeld op precies het juiste formaat. Niets knippen of snijden maar altijd de perfecte afmeting. Wilt u uw foto’s extra glans meegeven? Dan heeft u de keuze uit Glossy of hoogglans fotopapier.

Inktcartridges:

Wie foto’s op hoge kwaliteit thuis print zal al snel tot de conclusie komen dat dit heel wat inkt kost. Vooral grote formaten foto’s op hoge kwaliteit vragen het uiterste. U heeft het vast al eens meegemaakt dat u een foto wilt printen en de inktcartridge leeg is. Dat hoeft nooit meer te gebeuren wanneer u gebruik maakt van een zogenaamd print abonnement. Met dit abonnement kunt u elke maand een vast aantal prints maken tegen een vaste prijs. Door de leverancier wordt er online bijgehouden wanneer de cartridges bijna leeg zijn. Vervolgens worden er direct nieuwe naar u verzonden zodat u de lege cartridges direct kunt vervangen wanneer deze het niet meer doen. Een print abonnement is er voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers en is eenvoudig af te stellen op het aantal prints dat u verwacht te maken. Uiteraard kan het abonnement altijd tussentijds worden aangepast.

Back to Top