Wat valt er onder PMD?

Wat valt er onder PMD?

Je hebt vast wel eens de afkorting ‘PMD’ gehoord, in combinatie met iets over afval of afvalcontainers. Maar weet jij wat PMD-afval is? Er is soms nog veel onduidelijkheid over welk afval nu precies in de PMD-container mag en welk afval er niet in thuishoort. In dit artikel scheppen we duidelijkheid over het PMD-afval, zodat jij nóg beter je afval kunt scheiden!

Waar PMD voor staat

De afkorting PMD staat voor Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drinkpakken, waardoor je al een idee hebt welke soorten afval wel in deze categorie thuishoren. Wanneer je bij je bedrijf of in je omgeving een PMD-container wilt vinden, dan herken je deze aan de oranje kleur van het deksel of de volledige container. In sommige plaatsen heb je ook een kliko voor PMD-afval thuis, deze kun je ook herkennen aan de kleur oranje. Heb je bij je bedrijf gezocht naar een PMD-container, maar kwam je tot de ontdekking dat deze er niet staat? Bij Renewi kun je makkelijk en snel een rolcontainer huren voor PMD-afval, zodat je ook op de werkvloer afval goed kunt scheiden.

Wat hoort thuis in de PMD-container?

Zoals uit de afkorting PMD al blijkt, mag Plastic, Metaal en Drankkarton in de PMD-container. Hieronder vallen ook plastic boterhamzakjes, servies van aluminium of plastic, dopjes, deksels en kroonkurken. Maar je moet wel zorgen dat PMD op de juiste manier weggegooid wordt. Het is niet de bedoeling dat er veel resten van je eten of drinken tussen het PMD-afval zit, daarom is het beter om je PMD-artikelen altijd een beetje schoon te maken voor je het weggooit. Zo voorkom je dat het PMD vervuild wordt en niet meer bruikbaar is voor recycling.

Welk afval niet thuishoort bij PMD

Er zijn verschillende soorten afval die je wellicht in je PMD-container zou willen gooien, maar die er niet thuishoren. Voorbeelden hiervan zijn doordrukstrips of kauwgomverpakkingen, piepschuim en foam verpakkingen, volle verpakkingen en kartonnen bekers. Als je dit afval bij het PMD gooit, dan heb je kans dat het PMD niet meer bruikbaar is voor recycling. Afval dat ook niet thuishoort in je PMD-container, is papier en karton, etensresten, glas of gevaarlijk afval verpakkingen. Zorg dus dat je deze soorten afval niet tussen je PMD-afval stopt!

Back to Top