5x inspiratie voor jouw woonkamer!

5x inspiratie voor jouw woonkamer!

Wil je binnenkort je woning inrichten? En zoek inspiratie voor je interieur? Of je nu kies voor een industriële design of een landelijke interieur; in dit artikel krijg je 5 keer inspiratie voor jouw woonkamer. 

1.)  Het effect van het kopen van een mooie tv-meubel

De tv-meubel is in veel huishoudens een blikvanger van de huiskamer. Met een tv-meubel bepaal je deels de stijl van je woonkamer. Wil je liever een rustgevende meubel, of kies je liever voor een opvallende uiterlijk? Tegenwoordig heb je verschillende tv-meubels. 

Een zwevende tv-meubel zorgt er bijvoorbeeld voor optisch meer ruimte. Deze zwevende tv-meubel past goed bij een kleine woonkamer. Daarnaast zie je tegenwoordig veel tv-meubels op wieltjes. Zo kan je de ruimte ook meenemen tijdens het stofzuigen!

Welke tv-meubel je ook kiest; het is belangrijk om de maten van je tv-scherm op te meten. Anders oogt je tv wel erg groot!

2.)  Tafels & stoelen

Andere belangrijke blikvangers van de woonkamer zijn de tafels en stoelen. Het is aan te raden om deze goed te laten aansluiten op de rest van de meubels. 

Wil je een rechthoekige tafel of liever een ronde? Een ronde of ovalen tafel heeft als voordeel dat iedereen goed kan aansluiten. Je hebt ook geen last van hoeken. Nadeel is wel dat een ronde tafel relatief veel ruimte in beslag neemt.

Uiteraard moeten de stoelen ook goed aansluiten bij de tafel. Het is voornamelijk belangrijk dat je een stoel kiest dat ergonomische goed zit. Als je kinderen hebt is het bovendien verstandig om geen gestoffeerde stoel te kiezen. Anders gaan je meubels niet lang mee!

3.)  Een mooie vloer

Voor de design mag een mooie vloer niet ontbreken. Denk ten eerste vrij praktisch. Zo is tapijt bijvoorbeeld niet handig in de woonkamer, want de kans is groot dat je hier een keer op gaat knoeien. 

Hoe wordt de vloer eigenlijk gebruikt? En heb je kinderen? Ook zaken zoals (geluids)isolatie is handig om mee te nemen. 

Laat verder de vloer goed aansluiten op de stijl van je woning. Als je bijvoorbeeld een landelijke of een Scandinavische design hebt past laminaat goed bij je woning.  Voor een moderne uitstraling past een pvc-vloer of een klassieke houten vloer beter. Dit is natuurlijk smaakgebonden!

4.)  Verlichting

De stijl van je woonkamer bepaalt ook de verlichting die je uitkiest. Als je bijvoorbeeld een plafondlamp kiest is het lastig te beoordelen of de het aanbod op internet goed past in je woonkamer.

Knip in dit geval de maten van de lamp uit en hou dit boven de plek waar je de lamp wilt plaatsen. Zo krijg je een goed beeld of het aanbod goed past!

Heb je verder feller licht nodig voor een specifieke behoefte? In dat geval is het handig om een hanglamp bij je plek op te hangen. Kies voor een hanglamp met en dimfunctie, want zo kan de lamp én voor bijvoorbeeld het lezen én voor sfeer dienen.

5.)  Behangen of stucen?

Bedenk tot slot of je je woonkamer liever wilt behangen of stucen. Behang is een stuk goedkoper, maar een laag gips op je woning zorgt voor gladde, stevige wanden. 

Het indelen van je woonkamer is vooral een kwestie van smaak. Welke keuze je ook maakt; jij moet er goed bij voelen!

Back to Top