Het verhuizen naar een nieuw bedrijfspand

Het verhuizen naar een nieuw bedrijfspand

De Nederlandse bedrijven zijn de afgelopen jaren enorm hard gegroeid. Dat heeft er onder andere mee te maken dat de Nederlandse economie de afgelopen jaren is gegroeid, Mocht je bedrijf ook hard zijn gegroeid, dan is het vaak nodig om te verhuizen naar een nieuw bedrijfspand, maar hoe pak je dat aan?

Het inschakelen van een schoonmaakbedrijf

Een van de eerste stappen die je moet zetten als je wilt verhuizen naar een nieuw bedrijfspand, is het schoonmaken van het volledige bedrijfspand. Niemand vindt het namelijk leuk om in een bedrijfspand te moeten werken als het daar erg smerig is. Dit geldt niet alleen voor je werknemers, maar ook voor jezelf en de bedrijven die je gaat inschakelen voor de verhuizing. Het kan er overigens ook voor zorgen dat de meubels beschadigd raken en dat moet je zien te voorkomen. Het klopt inderdaad dat het verhuizen er ook voor kan zorgen dat het nieuwe bedrijfspand erg smerig wordt, maar daarvoor kun je een schoonmaakbedrijf Amsterdam inschakelen. 

Het verhuizen uitbesteden

Veel bedrijven kiezen ervoor om zelf de gehele inboedel van het oude pand naar het nieuwe pand te brengen en dat is te begrijpen. Helaas is dit niet de beste keuze die je kan maken, want je werknemers moeten je dan helpen. Dit is niet de bedoeling aangezien er genoeg werk op de plank ligt dat afgerond moet worden. Kortom, het is en blijft dus belangrijk dat je werknemers kunnen blijven werken. Een van de betere keuzes die je kan maken, is daarom het inschakelen van een ontruimingsbedrijf. Deze bedrijven zijn zeker niet alleen gespecialiseerd in een woningontruiming, maar ook in het verhuizen van de materialen naar een nieuw pand. 

Wat komt er kijken bij het opleveren van het bedrijfspand?

Wanneer je klaar bent met het verhuizen naar het nieuwe bedrijfspand, is een van de volgende stappen die je moet zetten het opleveren van het bedrijfspand. Het opleveren van het bedrijfspand is erg belangrijk, want de kans is groot dat je het oude bedrijfspand gehuurd hebt. De verhuurder wilt natuurlijk geen geld mislopen en wilt het pand daarom ook zo snel mogelijk verhuren, wat overigens erg logisch is. Het is daarom verstandig om nogmaals een schoonmaakbedrijf in te schakelen en een afspraak te maken voor het inleveren van de sleutels. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat je borg ingetrokken wordt als er schade is ontstaan in het bedrijfspand. 

Back to Top