Een elektrische haard is veilig en mooi

Een elektrische haard is veilig en mooi

De gewone antieke gashaard en houtkachel is niet 100% veilig. Het gevaar op het vrij komen van giftig koolmonoxide gas is bij een traditionele haard altijd aanwezig indien de afvoer niet schoon genoeg is of verstopt zit. Een elektrische haard heeft dit probleem niet. Tevens is een elektrische haard zeer gemakkelijk te installeren en geeft een zeer mooi vlammen effect. Kiezen voor een elektrische haard is daarom een goede keuze!

Veiligheid en kwaliteit

Elektrische haarden produceren geen warmte en verbranden geen brandstof. Koolmonoxide vergiftiging is daarom uitgesloten. Ondanks dat de vlammen niet uit echt vuur bestaan is het vlammeneffect zeer realistisch en geschikt voor elk soort interieur. Steeds meer mensen kiezen voor sfeerhaarden. Haarden met gemak zonder een lastige installatie zoals een verplichte afvoer die bij gaskachels en houtkachels is vereist. Een elektrische haard is een echte eye-catcher in jouw woning. De warmte die wordt uitgestraald geeft net een extra’s touch aan je woning. Met de kille wintermaanden willen veel mensen gezelligheid en warmte in huis. Dan is romantisch dineren bij een elektrische haard een veilige en juiste keuze. In dat geval is een elektrische sfeerhaard zeker een must in het interieur. De meeste elektrische haarden zijn zeer energie vriendelijk. De verbruikskosten zijn laag. Daarnaast zijn de haarden vaak voorzien van een goede kwaliteit en scheelt het een hoop geld en tijd omdat ze weinig tot geen onderhoud vragen. Veel elektrische haarden beschikken over een ingebouwde warmtebron en hebben een knisperend vuur geluid en rook effect. Ook is er veel innovatie op het gebied van elektrische haarden en is de vraag en het aanbod sterk toegenomen.

Installatie, luxe en comfort

Je steekt alleen de stekker in het stopcontact om de haard aan te zetten. Er zijn zowel losstaande als inbouw elektrische haarden verkrijgbaar. Er zijn ook elektrische haarden verkrijgbaar met afstandsbediening die je vanaf elke hoek in huis kunt bedienen. Daarnaast geven elektrische haarden een luxe touch aan het interieur. Omdat er geen afvoer zoals een schoorsteen of rookkanaal nodig is kunnen de haarden op elke gewenste plek in de woning worden geplaatst. Elektrische haarden zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren. Bij elk interieur dus een passende keuze. Ook voor ieder budget is een sfeerhaard te krijgen. Van eenvoudigere modellen tot zeer luxe grote elektrische sfeerhaarden van meters lang om bijvoorbeeld in te bouwen in de muur.
Naast losstaande mobiele haarden die je zo neerzet zijn er ook hangmodellen, doorkijkhaarden, inzet en inbouw elektrische haarden te verkrijgen en omdat de haarden zeer veilig zijn kunnen kinderen ook gerust spelen zonder zich aan een hete houtkachel te verbranden. Kortom, kiezen voor een elektrische haard heeft grote voordelen!

Bron: Graveka

Back to Top