Tips om je woning zo zorgvuldig mogelijk te ontruimen

Tips om je woning zo zorgvuldig mogelijk te ontruimen

Een woning ontruimen is niet iets wat je elke dag doet, maar wel heel veel tijd van je vergt. Er moet een hoop geplant worden, er is veel mankracht nodig en er is ruimte nodig om alles van plek naar plek te krijgen. Het is namelijk niet zo makkelijk als je denkt, en al helemaal niet als de spullen die je moet ontruimen niet van jezelf zijn. Je zou bijvoorbeeld ook een woning ontruiming kunnen hebben van een overleden familielid. Alleen misschien woont deze wel in noord Brabant en jij Noord-Holland. Hoe kun jij dit dan het beste aanpakken? In dit artikel worden een paar tips gegeven die je kunnen helpen bij een woningontruiming.

Stel een coördinator aan

Om te beginnen bij het begin is er iemand nodig die alles regelt. Er moeten veel verschillende dingen gebeuren voor het ontruimen van een woning. Het is daarom handig om iemand aan te wijzen die het allemaal wilt coördineren. Dit zorgt er ook voor dat bepaalde taken niet dubbel gedaan worden, waardoor er tijd bespaard wordt. Daarnaast wordt er ook doeltreffend gewerkt.

Het plannen van de woningontruiming

Je hebt dus bijvoorbeeld een woningontruiming in noord Brabant, maar je woont daar niet echt om de hoek. In dat geval is plannen al helemaal belangrijk. Daarnaast heb je ook mensen nodig die je willen helpen. Deze hebben ook een vervoermiddel nodig om te kunnen helpen. Het zou bijvoorbeeld handig kunnen zijn om alles op één dag te plannen. Dan hoeft iedereen maar een dag naar de woning toe te gaan en is het snel geregeld. Wel is het aan te raden om het even te communiceren met de mensen die er in de buurt wonen. Deze kunnen zich hier dan op aanpassen.

Zorg voor een goede administratie

Naast dat er veel in huis moet gebeuren, moet er ook veel administratief werk worden gedaan. Hier moet je bijvoorbeeld denken aan de hypotheek, openstaande leningen, rekeningen, verzekeringen, abonnementen en lidmaatschappen. Het is belangrijk dat één iemand dit doet, om er voor te zorgen dat het niet dubbel gedaan wordt.

Een woningontruiming is niet gratis

Bij een woningontruiming komen redelijk wat kosten kijken. De belangrijkste kosten die je hebt, zijn de afvoer van de overbodige inboedel. Wat de kosten hiervan precies zullen zijn kunnen verschillen. Er kunnen bijvoorbeeld afspraken gemaakt worden om bepaalde stukken naar een opslagruimte te brengen, sommige naar de vuilnis en andere weer naar arme landen. De kosten kunnen daarom best oplopen. Mocht jij bijvoorbeeld een woning ontruiming in noord Brabant hebben, is het altijd goed om even te kijken wat de kosten zijn van het dumpen van afval.

Ook is het belangrijk om op de voorrijkosten te letten. Dit zijn de kosten die het woningontruiming bedrijf maakt om naar de bepaalde woning te komen. Hiervoor wordt vaak €0,25 tot €0,50 euro per kilometer gevraagd. Kies er dus een die in de buurt is.

Inschatting van woningontruiming kosten

De woningontruiming kosten kunnen redelijk hoog komen. Wanneer jij een woning hebt van 1 á 2 kamers, zal je tussen de €150 & €550 euro kwijt zijn aan woning ontruiming. Mocht jij daarnaast een eengezinswoning hebben dan zouden de kosten wel op kunnen lopen tot €1.550. De afvalstortkosten liggen meestal tussen de €100 & €760 euro.

Back to Top