Haal de luxe van een hotel in je slaapkamer met een boxspring

Boxsprings staan bekend om hun optimale ligcomfort en worden daarom vaak in luxe hotels gebruikt. Ze stralen klasse uit en daarnaast slapen ze heerlijk. Wie wel eens in een hotel heeft geslapen kent dit gevoel en wie dit nog niet heeft meegemaakt kan het zich goed voorstellen. Dus wie wil er nou niet slapen op een boxspring? In dit artikel wordt kort uitgelegd hoe het komt dat boxsprings zoveel slaapcomfort bieden, hoe een boxspring in elkaar zit en welke keuzemogelijkheden er zijn bij het kiezen van een boxspring.

Boxsprings bieden optimaal slaapcomfort

Een vlakke boxspring is opgebouwd uit 3 delen. De box, het matras en het topdekmatras. De box vormt de bodem en is meestal geveerd. De box is stevig en biedt de juiste vering en ondersteuning voor de matrassen die er bovenop komen. Het tweede deel is het matras. Bij het matras zijn veel variaties mogelijk. Deze variatie komt vooral voort uit de vulling van het matras. De vulling kan bestaan uit pocketvering, bonellvering, traagschuim, koudschuim, latex of polyether. Als laatste komt er nog een topdekmatras bovenop. Deze dient om de stevigheid van het eerste matras te compenseren en zorgt ervoor dat het slaapcomfort wordt geoptimaliseerd.

Verschil tussen een elektrische en vlakke boxspring

Tussen een vlakke en elektrische boxspring zijn uiteraard een aantal verschillen. Het eerste en belangrijkste verschil is dat de elektrische boxspring verstelbaar is. In de meeste gevallen kan het hoofdeinde en voeteneinde omhoog. Dit is ideaal wanneer u in bed nog een boek wilt lezen of het heerlijk vindt om een filmpje te kijken in bed. Een ander verschil die een elektrische boxspring heeft ten opzichte van een vlakke boxspring is dat er onder de box nog een extra rand aanwezig is die de elektrische motor en apparatuur verbergt. Daarnaast ziet de boxspring er daardoor ook beter afgewerkt uit.

Back to Top