Hoe bepaal jij de waarde van je huis?

Hoe bepaal jij de waarde van je huis?

Je gaat op vakantie en wilt je huis verhuren, of je gaat gewoon verhuizen. Wat de reden ook is, het kan wel goed van pas komen om te weten wat je huis precies waard is. Op dit bedrag kun jij namelijk bepalen wat voor huur je vraagt voor je huis of wat voor vraagprijs je vraagt aan mensen die je huis willen kopen. Telt bijvoorbeeld je interieur mee met de waarde van je huis? Lees dit artikel verder om er achter te komen wat het antwoord op de vraag is: Wat is mijn woning waarde?

Wat is mijn woning waard?

Allereerst kun jij er voor kiezen om een makelaar in te huren die je woning taxeert. De makelaar bekijkt dan wat je woning precies waard is. Daarnaast zou je hem ook zelf kunnen berekenen. Als jij jezelf de vraag stelt ‘wat is mijn woning waard?’ dan wil je niet meteen een makelaar voor de deur hebben staan. Daarvoor kun je online gemakkelijk nagaan wat de waarde van je woning precies is. Deze waarde wordt gebaseerd op informatie vanuit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Let wel op: Dit geef een globale inschatting van wat je huis waard is. Het is een hulpmiddel voor het bepalen van de verkoop/huur prijs van je woning.

Waar baseer jij een huurprijs op?

Wanneer jij de waarde van je woning weet en deze wilt verhuren is het wel handig om te weten waar jij de huurprijs precies op moet baseren. Het doel is om niet te veel, maar ook zeker niet te weinig te vragen. Kijk allereerst naar de waarde van je huis. Denk vervolgens aan het seizoen waar jij je huis in wilt verhuren. Vervolgens bekijk je wat verhuurders willen betalen voor een ‘alles in een pakket’. Je verhuurd dan niet alleen je huis, maar ook je apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan de tv etc.

Back to Top