Tips om tijdens de zomer jouw slaapkamer koel te houden.

Tips om tijdens de zomer jouw slaapkamer koel te houden.

Eindelijk, het is weer zomer. Het opzet zwembad mag weer in de tuin. Of jullie gaan een heerlijk weekendje naar het strand. Alles om van dat warme zonnetje te genieten. Maar zorg er ook voor dat je voldoende drinkt. Wat kunnen we er aan doen om het in huis en met name de slaapkamer koel te houden zodat je vanavond wel kan slapen?

Een airconditioning is heel fijn, maar zet hem niet op standje ijskoud want dan krijg je een klap als je naar buiten gaat. Zet een airco maximaal 5 graden lager dan de buiten temperatuur. Op deze manier loop je geen kans op tegen een verkoudheid. 

Wat te doen zonder airco in huis

Gooi de ramen direct open nadat je wakker bent geworden, dan is het nog koel buiten. één uur moet voldoende zijn om het binnen even door te laten tochten. Sluit daarna alles goed dicht voor de rest van de dag. Ook de gordijnen of rolluiken kan je het best dicht doen, want zo krijgt de warmte van buiten geen kans om binnen te komen. 

Nog iets koeler?

Wil je ter plaatse verkoeling hebben? Dan is het zeer aan te raden om een goede ventilator aan te schaffen. Een met voldoende kracht, niet te veel herrie en eventueel zelfs met een afstandsbediening zodat je het bed niet uit hoeft. Wat ook heel goed werkt is een air-cooler. Deze verbruiken in verhouding tot een ventilator veel minder stroom en deze zuiveren de lucht. Je vult ze met water of ijs en op deze manier blijft hij koud lucht blazen i.p.v. de lucht die in de ruimte aanwezig is. Een zeer goed alternatief. 

Niet vergeten!

Zorg er ook voor dat je zelf lekker rustig aan doet. Je hoeft vanavond geen lasagne te maken of het huis te boenen, doe dat maar later op de avond. En maak liever een koude pasta, want dat is ook veel lekkerder op warme dagen. Zoek verkoeling in een zwembad, in de schaduw of eindig de dag met een koude douche. 

Back to Top