Verbouwen in Etten-Leur, een aantal handige tips

Verbouwen in Etten-Leur, een aantal handige tips

Heb jij net een huis gekocht in Etten-Leur of is je huidige woning toe aan een verbouwing? Dan is dit hét artikel wat je moet lezen, we hebben namelijk alle tips voor jou op een rijtje gezet. Deze tips maken iedere verbouwing tot een succes dus lees het artikel zeker af. Mocht je een aantal werkzaamheden voor eigen rekening nemen, dan kun je een hoop geld besparen! Zeker in de tijd dat er een woningnood is in Nederland is een verbouwing zeer prijzig. Meer tips over het budget komen we later in het artikel op terug. Ga allereerst op zoek naar vakmensen! Voor werkzaamheden aan het dak bellen wij BRNC Dakwerken Etten-Leur op.

Verduurzamen van de woning

Ga jij de woning verbouwen en wil je investeren in de toekomst? Kies ervoor om de woning te voorzien van de juiste isolatie en duurzame alternatieven. Het is mogelijk om zonnepanelen te laten installeren op het dak van de woning en minder gas te gaan gebruiken. Vervang de oude keuken door een nieuwe met inductie kookplaat. Zo maak je optimaal gebruik van je nieuwe zonnepanelen en heb je een hoger rendement. Dit betekend dat je deze panelen eerder hebt terugverdient!

Afvoeren of hergebruiken van bouwmaterialen

Ook bouwmaterialen zijn enorm in prijs gestegen, probeer een aantal materialen te hergebruiken, wanneer dit niet lukt beschikt de gemeente Etten-Leur over een lokale milieustraat. Hier kun je met het afval heen gaan wanneer je woonzaam bent in de omgeving van Etten-Leur. Je scheidt hier je afval en kunt hier met je auto, bus en/of aanhanger doorheen rijden. Weet je niet waar je het afval moet weggooien? Vraag dan een medewerker om hulp. 

Het belang van juist onderhoud

Na het verbouwen van de woning is het plegen van het juiste onderhoud van groot belang, dit kan namelijk een hoop schades en kosten voorkomen. Met name het onderhouden van het dak is van groot belang. Dit omdat lekkages een hoop schade kunnen veroorzaken. Het water trekt via het dak de muren in of stort met bakken tegelijk uit het plafond. Wanneer het water eenmaal in de muur zit en de isolatie aantast ben je ver van huis, de reparatie hiervan zal flink in de kosten lopen.

Back to Top