Wanneer heeft mijn jacuzzi onderhoud nodig?

Wanneer heeft mijn jacuzzi onderhoud nodig?

Heb je onlangs een nieuwe jacuzzi gekocht, zodat je optimaal kunt genieten in de tuin? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat de jacuzzi goed wordt onderhouden zodat je dit voor lange tijd kunt doen en niet binnen de kortste keren een nieuwe jacuzzi moet aanschaffen, omdat deze voor lange tijd niet goed is onderhouden. Spa Care Brabant vertelt in dit artikel wanneer je kunt herkennen dat jouw jacuzzi onderhoud nodig heeft. 

Geur van het water en jacuzzi

De geur die van de jacuzzi en het water afkomt is een zeer goede graadmeter dat uw jacuzzi onderhoud nodig heeft. Het is natuurlijk altijd beter om onderhoud op een regelmatige basis uit te voeren, zodat er nooit een vreemde geur van de jacuzzi afkomt. Wanneer er een stinkende lucht van het water komt betekent dit dat kwaliteit van het water niet meer voldoende is. Dit kun je echter niet zien aan het water zelf, maar kun je alleen ruiken. Wanneer de lucht wat meer muf is dan zit er hoogstwaarschijnlijk een ontsmettingsmiddel in het water. Om de kwaliteit van het water juist te kunnen meten, kan er gebruik worden gemaakt van een strip. 

Water heeft een andere kleur

Wanneer het water is gaan verkleuren dan is het overduidelijk dat er onderhoud voor de jacuzzi nodig is. Het kan zijn dat het water wat troebel is geworden of juist groen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waar je zelf niet gemakkelijk achter kunt komen. Hiervoor kan het beste een specialist worden ingeschakeld. Zij kunnen heel gemakkelijk de oorzaak vinden en waar nodig een jacuzzi onderdeel vervangen. 

Sluit een onderhoudscontract af

Om zo lang mogelijk van een jacuzzi te kunnen genieten is het belangrijk regelmatig onderhoud te doen. Dus niet op het moment dat de jacuzzi gebreken toont, maar regelmatig zodat deze gebreken zich nooit hoeven te uiten. Het is natuurlijk mogelijk om de jacuzzi zelf te onderhouden, maar wanneer je druk bezig bent  kan dit al gemakkelijk worden vergeten. Met een onderhoudscontract heb je hier geen last van wordt het door de specialist ingepland.

Back to Top