Inrichting seniorenwoning

Inrichting seniorenwoning

De kinderen zijn de deur uit, u heeft tijd voor hobby´s en de financiële lasten zijn afgenomen. Ouder worden is fijn. Met uw ruime levenservaring staat uw bewust in het leven. Maar ouder worden kan ook ouderdomskwaaltjes met zich meebrengen. Bent u misschien niet meer zo fit als enkele jaren geleden? Kost het huishouden of het onderhoud van uw tuin u veel energie? Het is dan een goede optie te verhuizen naar een seniorenwoning die past bij uw huidige levensfase. In dit artikel vindt u tips voor een goede inrichting van een seniorenwoning.

Praktische inrichting seniorenwoning

Bij de inrichting van een seniorenwoning is het belangrijk de toekomst in het oog te houden. Misschien bent u nog goed mobiel, maar toch kunnen bepaalde aanpassingen geen kwaad. U wilt immers lang van uw nieuwe woning kunnen genieten! Een seniorenwoning is vaak al voorzien van extra hulpmiddelen, zoals een verhoogd toilet. Met bepaalde aanpassingen kunt u uw woning nog praktischer en veiliger maken. Denkt u bijvoorbeeld aan

  • een centrale schakelaar waarmee uw alle apparaten en lichten mee uit kunt schakelen
  • extra handgrepen of bijvoorbeeld een douchestoeltje in de badkamer
  • een video-intercomsysteem, zodat u op een scherm ziet wie er voor de voordeur staat
  • hellende vlakken in plaats van traptreden

Mooie meubels

Een seniorenwoning is vaak wat kleiner dan uw huidige woning. Daardoor kan het zijn dat uw meubels te groot zijn of niet mooi uitkomen. Dit is een mooi excuus om uzelf te verwennen met een nieuw interieur. Senioren-meubelen hoeven al lang niet meer ouderwets of oubollig te zijn. Het gaat bij senioren-meubelen om extra comfort, luxe en gebruikersgemak. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verhoogd bed, zodat u makkelijker in en uit bed stapt. Speciale sta-op-fauteuils kunnen u helpen bij het opstaan uit uw stoel. Een moderne relaxfauteuil verhoogd uw zitcomfort.

Er zijn veel speciaalzaken die uw kunnen adviseren bij de aanschaf van uw seniorenmeubels. Laat u uitgebreid informeren en maak van uw seniorenwoning een waar paleisje!

Ontruiming en verhuizing

Verhuizen naar andere woning is een hele onderneming. Uw persoonlijke bezittingen moeten zorgvuldig worden ingepakt, veilig vervoerd worden en een mooi plekje krijgen in uw nieuwe woning. Kunt u wel wat hulp gebruiken? Op goedkoopontruiming.nl vindt u wat u nodig heeft. Experts in woningontruiming en seniorenverhuizingen zorgen ervoor dat uw verhuizing professioneel wordt geregeld. U kunt op zo ontspannen beginnen aan een nieuw avontuur!

 

Back to Top