Tips voor het inrichten van een kleine ruimte

Tips voor het inrichten van een kleine ruimte

Als je een fijn huis hebt maar niet beschikt over zeeën van ruimte, wil je natuurlijk dat je huis zo is ingericht dat het groter lijkt dan het in werkelijkheid is. Het kan lastig zijn om dit te bereiken als je niet goed weet waar je op moet letten. Gelukkig helpen wij je uit de brand! Lees snel verder voor de beste tips om een kleine ruimte in te richten, zodat deze direct een stuk groter lijkt.

De figuurlijke hoogte in

Wie niet veel ruimte heeft, moet creatief zijn. En dat betekent; alle ruimte die je wel hebt zo goed mogelijk benutten. Een gouden tip van ons is dan ook om de hoogte in te gaan. Kies kasten die reiken tot het plafond, zodat je nog meer bergruimte hebt voor al je spullen. Heb je rekjes die niet zo hoog zijn? Stapelen maar! Zo vul je je huis op een slimme manier, zonder dat je extra vierkante meters moet inleveren

Licht, lichter, lichtst

Misschien is gitzwart je lievelingskleur, maar het is slim om in je nieuwe woning toch geen uiting te geven aan deze liefde. Hoe lichter, hoe beter, wat betreft het creëren van optische ruimte. Kies dus voor witte muren, gordijnen, kastjes enzovoort. Ook pastel doet het natuurlijk prima, maar probeer weg te blijven van hele donkere tinten als bordeauxrood of paars.

Gebruik plankjes aan de muren

Stel, je ruimte is echt vol, maar je hebt toch nog wat spullen die je kwijt moet. De oplossing? Plankjes aan de muren! Kies stevige planken en bevestig ze goed, zodat ze het gewicht van je spullen kunnen dragen. Van die plankjes met persoonlijke spullen staan ook nog eens superleuk, dus zo vang je eigenlijk twee vliegen in een klap.

Verdeel de ruimte

‘’Huh, maar daar heb ik toch geen ruimte voor?’’ denk je misschien, maar dat is niet per definitie waar! Juist in een kleine ruimte kan het erg slim zijn om deze te verdelen, zodat het lijkt alsof je meerdere aparte hoekjes hebt. Denk bijvoorbeeld aan een leuk bankstel in de hoek, en dan een eettafel met stoelen aan de andere kant van de ruimte. Zo schep je de illusie dat de ruimte eigenlijk bestaat uit een eethoek en een zithoek; ziet er direct extra groot uit!

Multifunctionele meubelen zijn je beste vriend

Echt, we kunnen het niet vaak genoeg herhalen; multifunctionele meubelen zijn the bomb. Als je klein woont, heb je misschien geen plek voor een bankstel en een bed, dus waarom zou je niet een meubelstuk kiezen dat beide functies vervult? Hetzelfde geldt voor een eettafel slash bureau, of bijvoorbeeld voor een tv meubel slash kastje.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Ventana: zonwering Vianen

Back to Top