Tips voor een mooie wintertuin

Tips voor een mooie wintertuin

Nu de koudste dagen van het jaar zijn aangebroken, wil je natuurlijk niets liever dan je heerlijk terugtrekken in huis. Dekentje over je heen, een kop warme chocomel erbij en genieten maar. Maar als je dan een blik naar buiten werpt, wil je natuurlijk ook dat je tuin er mooi bij ligt! Daarom presenteren wij vandaag de tips voor een mooie wintertuin. Ben je er klaar voor? Lees snel verder hoe je jouw tuin omtovert tot een waar winterparadijs!

Geef je tuin kleur met winterharde planten

Wanneer alle bladeren van de bomen zijn gevallen, kan de tuin er flink kaal en saai uitzien. Geef je tuin dus wat kleur terug met planten en bloemen! Nu is niet iedere plant bestand tegen de winterse kou, dus kijk goed of de plant die je in gedachten hebt wel winterhard is. Mooie planten waar je aan kunt denken, zijn bijvoorbeeld de herfstaster of de hortensia. Met mooie kleurige planten geef je de tuin direct een vrolijke uitstraling.

Maak het gezellig onder de veranda

Als de temperatuur het toelaat, is het heerlijk om buiten te zitten. Wel wil je natuurlijk beschut zitten, mocht het plots toch gaan regenen of waaien. De veranda is daarvoor perfect! Hier zit je goed beschermd maar wel buiten; ideaal dus. Maak het gezellig met versiering, of leuke lichtslingers voor als het donker wordt. Leg fijne plaids neer als er gasten zijn, zodat iedereen er warmpjes bijzit. Lekker een glas glühwein erbij en genieten maar.

Hang decoratie op

In de winter is het leuk om wat extra versiering in de tuin op te hangen, om het wat gezelliger te maken. Je kunt denken aan leuke kerstdecoraties zoals schattige sneeuwmannetjes of lieve rendieren.

Hang lichtjes op aan je tuinhuis

Ook je tuinhuis moet eraan geloven! Het is leuk om het huisje van buiten te behangen met lichtjes, bijvoorbeeld in leuke kleuren of juist allemaal wit. Zo wordt je tuinhuis een echte blikvanger in de wintertuin. Gezellig!

Back to Top