Tips voor een minder chaotisch huis

Tips voor een minder chaotisch huis

Kijk je de huiskamer weleens rond en ben je verbaasd over de chaotische aanblik? Loop je weleens je keuken in en moet je moeite doen om niet gelijk een zucht te slaken? Zet je schouders eronder en ga aan de slag, want je huis zou rust en verlichting moeten bieden in plaats van stress.

Opruimen maar

Je chaotische huiskamer en je onrustige keuken komen waarschijnlijk voort uit de hoeveelheid spullen die op tafels, banken en het aanrecht uitgespreid zijn. Doordat er zoveel gaande is, krijgen je ogen amper rust. Tijd om het tij te keren en je ogen rust te geven dus! Bekijk per kamer welke spullen er vaak gepakt worden en welke minder vaak en berg deze op, op volgorde van ‘pak’-frequentie. Wat je vaak pakt zet je vooraan in de kast. Spullen die minder vaak gebruikt worden achteraan. Koop eventueel een kast bij en gebruik je opbergruimte slim, zodat er veel in past. Op die manier kun je de verstrooide spullen snel wegwerken en doet je huis in een handomdraai rustiger aan.

Kleurgebruik

Veel verschillende kleuren in huis kunnen chaotisch aandoen als deze niet in hetzelfde kleurenpalet zitten. Is de ene muur blauw, de andere groen en de muur er tegenover knalgeel? Overweeg dan om meer kleuren in de dezelfde tint gebruiken voor de kamer. Een muur overschilderen kan al wonderen doen, maar het is nog mooier als je de kleuren ook gebruikt in de accessoires van de kamer zelf. Een blauwe muur, met een lichtblauwe muur ernaast en een witte muur ertegenover, met blauwe elementen in de kamer zelf is een goed voorbeeld. Zo kun je bijvoorbeeld blauwe kussentjes voor de op de bank aanschaffen of op zoek gaan naar matchende kaarsenhouders.

Overweeg nieuwe meubels

Mochten jouw meubels intens verschillen van elkaar in kleur en materiaal, dan kun je overwegen om bijvoorbeeld een nieuwe eettafel of kast te kopen die wel in geheel past. Mocht dit een te dure onderneming voor je zijn, dan kun je meubels die je al hebt opknappen en een andere kleur verven zodat ze wél overeen komen. In kringloopwinkels zijn soms ook goede deals en mooie kastjes te vinden, maar dit kan betekenen dat je lang moet zoeken. Online kun je in één ogenblik zien wat een webshop aan te bieden heeft. Ben je liever niet bezig met het zoeken naar nieuwe meubels, maar wil je wel graag een rustiger huis aantreffen als je terugkomt van je werk, schakel dan een interieurstylist in zoals Moeierboom Art.

Back to Top