Het vervoeren van zwaar materieel, hoe kun je dat het beste aanpakken?

Het vervoeren van zwaar materieel, hoe kun je dat het beste aanpakken?

Als je een eigen bedrijf hebt en regelmatig werkzaamheden moet uitvoeren met een graafmachine of een hoogwerker, dan is het nodig om het materieel naar de plaats te transporteren waar de werkzaamheden uitgevoerd gaan worden. Je mag en kan niet met het materieel naar de bestemming rijden, maar hoe moet je dit dan aanpakken? Je vindt het antwoord in dit artikel. 

Het aanschaffen van een machine transporter

Als je regelmatig materieel moet vervoeren, dan is de beste keuze die je kan maken het aanschaffen van een machine transporter. Een machine transporter is een vrachtwagen met een oplegger die speciaal bedoeld is voor het vervoeren van materieel. Het hoeft zeker niet altijd een vrachtwagen te zijn, want ook zijn er aanhangers die geschikt zijn voor het vervoeren van kleine graafmachines. Wanneer je een machine transporter wilt kopen, is het wel zo handig om er rekening mee te houden dat de aanschaf rendabel moet zijn. Het is namelijk geen geheim dat machinetransporters onwijs duur kunnen zijn. 

Je hebt een vrachtwagenrijbewijs nodig

Wanneer je een machine transporter wilt gebruiken, is de kans ook groot dat je een vrachtwagenrijbewijs nodig zult hebben. De meeste machinetransporters zijn namelijk op papier een vrachtwagen en deze mag je zonder vrachtwagenrijbewijs nooit besturen. Je hoeft niet per se zelf een vrachtwagenrijbewijs te hebben als je een machine transporter wilt aanschaffen. Alleen de persoon die de machine transporter gaat besturen moet een vrachtwagen rijbewijs hebben. Wil je een vrachtwagenrijbewijs voor een machine transporter halen? Dan is het aan te raden om er rekening mee te houden dat dit enkele maanden kan duren. 

Is leasen een optie?

Een van de grootste nadelen van het aanschaffen van een machine transporter, is dat een machine transporter tienduizenden tot honderdduizenden euro’s kan kosten. Niet elk bedrijf heeft dan ook het budget om een machinetransporter aan te schaffen. Ook is het huren niet voor elk bedrijf een optie, omdat dit op de lange termijn erg prijzig is. Veel ondernemers vragen zich af of het ook mogelijk is om een machinetransporter te leasen en dat is te begrijpen. Er zijn enkele partijen waar je terecht kan voor het leasen van een machinetransporter, maar houd er wel rekening mee dat je hiervoor een contract moet ondertekenen. 

Back to Top