Waar kunt u de Jacuzzi® het beste plaatsen

Waar kunt u de Jacuzzi® het beste plaatsen

We hebben tegenwoordig steeds meer behoefte aan rust en ontspanning. Door toenemende werkdruk, deadlines en andere afspraken is het enorm belangrijk om af en toe even helemaal te resetten met wat welverdiende me-time. Maar die overvolle agenda’s maken het tegelijkertijd een stuk lastiger om daar tijd voor vrij te maken. Daarom genieten steeds meer mensen van een eigen Jacuzzi®. Maar waar plaats je die eigenlijk het beste?

Er zijn tegenwoordig enorm veel inbouw Jacuzzi®- en whirlpoolbaden verkrijgbaar voor in de badkamer. Desalniettemin geniet het nog altijd de voorkeur om een Jacuzzi® in de tuin te plaatsen. Want waar de meeste badkamers vrij krap zijn, heb je in de tuin vaak alle ruimte. Maar belangrijker nog: een Jacuzzi® heeft een stuk meer effect in de koele buitenlucht. Hoe kouder het buiten is, hoe heilzamer de Jacuzzi®, zo wijst onderzoek uit. Door de constante temperatuur van zo’n 38 graden Celsius kun je in ieder seizoen, onder welke weersomstandigheden dan ook van de Jacuzzi® genieten, mits je hem onder een overkapping hebt staan voor de nodige beschutting. Zorg ook altijd voor een goede cover als je de Jacuzzi® in de tuin hebt staan, zodat het water schoon blijft.

Hydrotherapie

In de buitenlucht zijn de therapeutische effecten van een Jacuzzi® dus het grootst. Maar over welke effecten hebben we het eigenlijk? Een Jacuzzi® werkt in de eerste plaats ontspannend. En die ontspanning hebben we harder nodig dan ooit, aangezien onderzoek heeft aangetoond dat 75 procent van alle huisartsbezoeken het gevolg is van stress. Een Jacuzzi® kan die stress verminderen. Het warme water zorgt ervoor dat de spieren ontspannen wat ook geestelijk kalmerend kan werken.  Deze kalmerende werking bevordert de slaapkwaliteit. Wie vlak voor het slapen gaan gebruik maakt van de Jacuzzi® wordt de volgende morgen vaak fitter wakker.

Naast deze mentale effecten, heeft een Jacuzzi® ook veel positieve effecten op de fysieke gesteldheid. Zo stimuleren het warme water en de massagejets de bloedsomloop, wat het lichaam vitaal houdt. Wie kampt met spier- en gewrichtspijn heeft ook veel baat bij de Jacuzzi®. Zo brengt het bruisende water veel verlichting. Ook zorgt het water voor een gevoel van gewichtsloosheid, waardoor er zo min mogelijk druk komt te staan op de spieren en gewrichten.

 

Back to Top