Vier tips om te zorgen dat uw leren meubels langer meegaan

Vier tips om te zorgen dat uw leren meubels langer meegaan

leren bankstelMeubels hebben het zwaar te verduren. Dag in dag uit worden ze op verschillende manieren belast. Transparantie, huidvetten, kleuroverdracht van kleding en slijtage belasten de meubels. Wij spraken een huishoudelijke hulp en die vertelde ons hoe je ervoor kan zorgen dat je meubels langer meegaan. Leren meubels zijn absoluut niet zelf reinigend en vragen ook om onderhoud. Door morsen kunnen er vlekken op de meubels ontstaan omdat leer vocht absorbeert.

 1. Zorg dat de meubels niet warm worden

Leer heeft bepaalde oppervlakte-eigenschappen en warmte kan ervoor zorgen dat deze eigenschappen worden beschadigd. Hierdoor gaat het leer sneller stuk. Het is het beste om jouw leren meubels op minimaal 30 centimeter afstand te plaatsen van een warmtebron.

2. Geen dieren

Leer kan niet goed tegen dieren. De nagels van dieren kan het leer beschadigen en het speeksel van dieren kan het leer aantasten. Leer kan namelijk niet tegen zuur; de beschermende laag wordt op deze manier aangetast worden.

3. Vermijd schoonmaakmiddelen

Leren is niet bestendigd tegen schoonmaakmiddelen. Chemische producten, oplosmiddelen en schoonmaakmiddelen kunnen het oppervlakte van de leren meubels beschadigen. Als je toch van plan bent om een van deze middelen te gebruiken, is het verstandig om de meubels af te dekken. Daarnaast kan leer ook niet tegen reinigen met een stoomreiniger. Ook dit beschadigt het oppervlakte van leer.

4. Vermijd zonlicht

Leer gaat verkleuren als het aan zonlicht wordt blootgesteld. Je kunt dit dus voorkomen door de meubels uit de zon te plaatsen. In de zomermaanden is het vaak onmogelijk om de meubels uit de zon te houden. Probeer dan toch op een of andere manier het felle zonlicht te minimaliseren en als de zon heel fel schijnt, kun je beter de gordijnen dicht doen.

 

 

Back to Top