Tips om meer zitplekken in huis te creëren

Tips om meer zitplekken in huis te creëren

Krijg je vaak veel visite over de vloer? En heb je zelf al een redelijk groot gezin? Dan is het altijd passen en meten om iedereen een fijne plek te geven. Sterker nog: er zijn vaak te weinig zitplekken in huis. Dat is toch altijd weer een hele lastige puzzel. Je wil iedereen een fijne plek geven, maar hoe doe je dat als er niet genoeg stoelen zijn? Of als de ruimte er simpelweg niet is? Geen paniek! Zelfs in de kleinste ruimte zijn eenvoudig meer zitplekken te creëren. Met behulp van de volgende tips moet dit zeker lukken. 

Verzamel alle stoelen uit huis en de tuin 

 

Ten eerste is het goed om te onderzoeken hoeveel stoelen er nu al in huis zijn. Vaak zijn dit er meer dan je denkt. Je hoeft niet iedereen een plekje op de bank te geven. Ook eetkamerstoelen, tuinstoelen of misschien zelfs een bureaustoel van boven kunnen als extra zitplaats dienen. Komt er dus veel visite langs? Maak dan eerst eens een rondje door het huis en de tuin om alle mogelijke stoelen te verzamelen. Of dit allemaal past is natuurlijk ook altijd even afwachten, maar dan weet je in elk geval wel met hoeveel stoelen je nu al kunt werken. 

 

Je zou eventueel ook aan de visite kunnen vragen of zij ook een klapstoel of een andere eenvoudig te vervoeren stoel mee kunnen nemen. Dit is verreweg de eenvoudigste manier om meer zitplaatsen te creëren. 

Passen en meten 

 

Wees je er ook van bewust dat je vaak meer mensen kwijt kunt op de bank of op de hockers en poefen in huis dan je denkt. Voor optimaal comfort zitten jullie hier meestal met minder over, maar kinderen kun je bijvoorbeeld al heel snel samen op één poef kwijt. Als iedereen een beetje dichter bij elkaar schuift, zou je er ook veel meer op de bank kwijt kunnen. Beschouw het dus ook als een uitdaging om samen met de visite wat te passen en te meten. Vaak is meer mogelijk dan je denkt.

Zitplekken op de grond 

 

Zijn de meeste mensen lichamelijk erg mobiel? Dan is het ook een leuk idee om wat zitplekken op de grond te creëren. Extra stoelen nemen direct heel veel ruimte in beslag. Als je enkele kussens op de bank legt, bespaart dit ongelooflijk veel ruimte. Bovendien ziet het er ook nog eens heel sfeervol uit. Het is ook nog eens heel gemakkelijk op te ruimen. Als het feest afgelopen is, stapel je de kussens weer eenvoudig op. 

Maak gebruik van multifunctionele meubels 

 

Multifunctionele meubels zijn het helemaal als je extra zitplekken probeert te creëren. Kijk daarom eens kritisch naar de ruimte. Zijn er meubels die je eventueel als zitplek kunt gebruiken? Denk bijvoorbeeld aan de vensterbank. Misschien heb je wel een bank bij de eethoek of een aantal krukken die je ook tijdelijk in het woongedeelte kunt plaatsen. Ook op de verwarming zou je een zitplek kunnen creëren met behulp van een versteviging. Multifunctioneel is het codewoord. 

Back to Top