Is onderhoud aan mijn alarmsysteem verplicht?

Is onderhoud aan mijn alarmsysteem verplicht?

Veiligheid is heel erg belangrijk. Je wilt iedereen veilig kunnen stellen en een vertrouwd gevoel kunnen geven. Het kan ingeschakeld worden op een hoop plekken en in verschillende sectors. Je kan zelfs je eigen woning beveiligen met onder andere een alarmsysteem. Seris Security kan dit jou aanbieden. Zij zorgen ervoor dat jouw huis goed beveiligd is. Om er zeker van te zijn dat het alarm installatie blijft werken, raden we aan om onderhoudscontroles te doen. Wij leggen jou uit waarom het belangrijk is dat je onderhoud laat plegen aan jouw alarmsysteem. 

Is het verplicht om onderhoud te plegen aan mijn alarmsysteem?

Het aanschaffen van een alarmsysteem is een goede investering. Het biedt een veilig gevoel en houdt criminelen tegen. Je kan een alarmsysteem alleen laten plaatsen door een erkend beveiligingsbedrijf. Daarnaast is het ook wettelijk verplicht om jaarlijks onderhoud te verrichten aan jouw alarmsysteem. De prijzen verschillen per firma, maar je mag ervan uitgaan dat een factuur voor de onderhoud ongeveer 150 tot 250 euro kost. Het hangt natuurlijk ook van af hoe uitgebreid de onderhoudsbeurt is en wat er allemaal vervangen moet worden. Door jaarlijks een onderhoudsbeurt te verrichten, blijft jouw pand beschermt tegen inbraak. De onderhoud van jouw alarmsysteem is daarom zo belangrijk. Zo blijven jouw camera’s in topconditie. 

Wat doet een installateur tijdens het jaarlijks onderhoudsbeurt?

Als allereerste wordt alles gecontroleerd. Het is natuurlijk belangrijk dat alles nog goed functioneert. Alle sensoren, sirenes en het alarm zelf moeten getest worden. Het is ook belangrijk dat alle meldingen door de meldkamer ontvangen worden. Dit moet ook gecontroleerd worden. Werkt dit niet meer goed dan kunnen er geen hulplijnen toe treden wanneer er echt wat aan de hand is. Systeemfouten moeten ook voorkomen worden. Van alle gegevens wordt een back-up programmering gemaakt en na deze controles kan je ervan uit gaan dat je volledig op jouw alarmsysteem kan vertrouwen. Lijkt het jou nou leuk om deze taken te verrichten? Kijk dan bij ‘’Werken bij Seris’’!

Back to Top