Populaire planten in Nederland

Populaire planten in Nederland

Over het algemeen wordt er in Nederland veel tijd besteed aan de tuinen, er worden immers veel uren in besteed wanneer het weer het toelaat. 95% van alle eengezinswoningen in Nederland beschikt over een eigen tuin of balkon, deze worden dan mooi gemaakt met allerlei planten. Welke planten worden er nou veel gebruikt? Wij zullen er eens een aantal opnoemen. 

De hortensia

Dit zal voor de mensen die regelmatig wat aan hun tuin doen geen verrassing zijn, de hortensia kom je in ontzettend veel tuinen in Nederland tegen. Hortensia’s zijn mooie, kleurrijke planten. Een ander voordeel is dat ze ook in veel verschillende soorten, kleuren en maten te koop zijn. Een leuk weetje over de hortensia is dat de kleur ook vaak afhankelijk is van de zuurtegraad van de grond waarin de plant staat, een minder zure grond zorgt vaak voor een roze bloem terwijl een zure grond voor de kleur blauw zorgt. 

De beukenhaag

Er worden in Nederland veel gebruik gemaakt van schuttingen voor de privacy en om erfscheidingen aan te geven, maar buiten de schuttingen worden er ook vaak hagen aangeplant. De beukenhaag is hier een goed voorbeeld van, deze plant is in zowel een groene als rode variëteit beschikbaar en is populair door de mooie bladeren die in de winter een intense bruine kleur zullen krijgen. Deze bruine bladeren zullen in het voorjaar weer plaatsmaken voor jonge groene bladeren. Heb je interesse in de beukenhaag en wil je er wat meer over weten? Kijk dan eens op beukplanten.nl. Buiten de beukenhaag zijn de buxus, coniferen en laurier ook veel voorkomende haagplanten. 

Het viooltje

Het viooltje zal je ook in veel tuinen tegenkomen, het hele jaar door. Deze plant worden veel gebruikt als bodembedekker in is in allerlei kleuren en kleurcombinaties beschikbaar. Een groot voordeel van het viooltje is dat deze goed tegen de kou kunnen, ze zorgen dus ook een die kale winter voor vrolijke kleuren in de tuin. Het wordt wel aangeraden om te kiezen voor de vaste varianten, deze gaan veruit het langste mee. 

De vlinderstruik

Deze plant is ook uit veel tuinen niet weg te denken, buiten dat de plant een plezier voor het oog is zijn ze ook erg populair omdat ze vlinder aantrekken. Verder heeft de plant ook weinig onderhoud nodig en heeft het weinig eisen aan de bodem. Een ideale, mooie plant voor mensen zonder groene vingers. 

Lavendel

Iedereen herkent de geur van lavendel wel, de geur is samen met de mooie paarse kleur de grootste reden waarom veel mensen deze plant in hun tuin hebben staan. Het is een vaste plant die ook regelmatig als border gebruikt kan worden, het is een plant die de natuur ook veel helpt aangezien het een populaire plant is voor bijen.

Hagen-planten.nl

Back to Top