De voor- en nadelen van in het buitenland wonen

De voor- en nadelen van in het buitenland wonen

Iedereen droomt er wel eens van om alles hier in Nederland achter te laten en te verhuizen naar een warm land zoals Spanje. Aan het wonen in het buitenland zitten immers diverse voordelen. Er zitten echter ook nadelen aan. Daarom helpen we je door middel van dit artikel bij het maken van je keuze!

De voordelen van in het buitenland wonen

Laten we positief beginnen met de voordelen van in het buitenland wonen. Het eerste voordeel dat mensen vaak opnoemen is uiteraard het lekkere weer. In Nederland is het in de winter erg koud en in de herfst erg regenachtig. In landen als Spanje is het bijna het hele jaar door gewoon lekker weer! Wie wilt dat nou niet? 

Een ander voordeel aan in het buitenland wonen is dat de woningprijzen vaak een stuk goedkoper zijn dan in Nederland. Voor het geld waarmee je in Nederland een klein appartementje koopt, kun je in Spanje vaak een prachtige villa kopen! 

Het derde voordeel van in het buitenland wonen is dat je in een andere omgeving terecht komt. Wanneer je al heel je leven in Nederland woont wordt het op een gegeven moment een beetje saai. Naar het buitenland verhuizen zorgt voor wat avontuur in je leven. Van deze nieuwe ervaring leer je ook weer een hoop! 

De nadelen van in het buitenland wonen

Klinkt goed dus dat in het buitenland wonen! Er zijn echter ook wat nadelen om rekening mee te houden. Zo kom je in een land terecht waar ze een andere taal spreken. Deze taal zul je dus moeten leren. In landen als Spanje wordt namelijk niet zo goed Engels gepraat als in Nederland. Ook kom je in een andere cultuur terecht, waar andere normen, waarden en regels gelden. Dat kan best even wennen zijn. Zeker wanneer je nog niet op de hoogte bent van alle regels kunnen er lastige situaties ontstaan. 

Een huis in Spanje kopen

Kun je leven met de nadelen en wil je een huis kopen in Spanje? Dan kan Villa Nova Real Estate je verder helpen. 

Back to Top