Een hangmat laat je lichaam optimaal ontspannen

Een hangmat laat je lichaam optimaal ontspannen

Na een drukke werkdag zoeken we allemaal naar een manier om te ontspannen. De een vindt het heerlijk om in de stad iets te gaan drinken met vrienden, ander ploft thuis het liefst op de bank om vervolgens urenlang Netflix te kijken. Dit is wellicht ontspanning voor je geest, maar brengt het ook rust voor je lichaam? Als je iets buiten de deur gaat drinken, moet je toch wel naar de stad toe en zit je de hele tijd rechtop. En op de bank lig je wellicht niet helemaal in de juiste houding, zodat je lichaam alsnog niet in de relaxmodus gaat. Maar er is, naast lekker in bed kruipen, nog een manier om thuis je lijf optimaal te laten ontspannen, namelijk door middel van een hangmat.

Wat doet een hangmat met je lichaam?

Een hangmat wordt ook vaak geassocieerd met ontspannen liggen. En dat is helemaal juist. Daarnaast is het ook nog eens heel erg goed voor je lichaam. Het is namelijk zo dat je in een hangmat gelijk in de juiste houding ligt. Het stevige doek voorkomt dat je ergens drukpunten voelt en ondersteunt je lijf verder optimaal. Wanneer je kampt met rugklachten, hoef je niet per se op zoek te gaan naar het dichtstbijzijnde zwembad. Ook door een hangmat kan jij je gewichtloos voelen. Daarnaast kan je door heen en weer te schommelen in de hangmat weer het veilige gevoel krijgen van vroeger toen je nog in de baarmoeder zat. Dit is ook de reden dat een hangmat vaak ingezet wordt als hulpmiddel bij therapieën, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van overprikkeling.

Passend voor elke (woon)ruimte

Dat klinkt goed, zo’n hangmat. Maar dat past toch helemaal niet in mijn woning? Gelukkig is er wat dat betreft heel veel mogelijk. Zorg wel dat je rekening houdt met het feit dat je heen en weer wiegt in een hangmat, dus een vierkante meter vrijmaken voor de hangmat is niet voldoende. Maak een hoek in de woonruimte helemaal vrij, zodat er geen ongelukken gebeuren. Verder is er online voldoende informatie te vinden hoe je een hangmat binnen kan ophangen. Vind je dat te veel gedoe? Dan zijn er ook nog standaarden verkrijgbaar voor de hangmat. Zo is het ook nog eens heel eenvoudig om de hangmat te verplaatsen naar een andere woonruimte wanneer de kamer toe is aan een make-over. Gaat een hangmat echt niet passen? Dan is er ook nog een oplossing in de vorm van een hangstoel. Dit is de compacte vorm van de hangmat en laat je lichaam ook optimaal ontspannen.

Ontspan met gezelschap

Vind je het niet zoveel aan om alleen in een hangmat te liggen? Dan is er ook nog een oplossing in de vorm van een tweepersoons hangmat of een familie hangmat. Zo kunnen jullie lekker samen de dag doornemen of al luierend een filmpje kijken vanaf de tablet. Online zijn de hangmatten verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zodat er altijd wel een variant te vinden is die bij jouw interieur past.

Back to Top