Wat is een voorzetwand?

Wat is een voorzetwand?

Een voorzetwand is de oplossing die gebruikt kan worden bij gehorige muren, slecht isolerende muren, lelijke muren en vochtige muren. Ze zullen de prestaties en het uiterlijk verbeteren van de bestaande wanden en gevels. Bij voorzetwanden kun je kiezen uit meerdere soorten ruimtebesparende uitvoeringen met een vrijstaande of vaste constructie. Het plaatsen van voorzetwanden is een goedkope oplossing om van een vochtige en lelijke muur af te komen.

De voordelen van voorzetwanden

Wanneer je wand in bijvoorbeeld de woonkamer lelijke plekken heeft, dan kun je die door het plaatsen van voorzetwanden verbergen. Ook kun je de wanden van een oude muur snel, goedkoop en eenvoudig strak maken, waardoor het geheel een beter uiterlijk krijgt. Je moet er wel zeker van zijn, voordat je een voorzetwand voor een muur plaatst, dat hij in een goede staat verkeert. Zo mag er geen optrekkend vocht zijn, omdat dat voor problemen kan zorgen. Je kunt door het gebruik van voorzetwanden een oude kamer eenvoudig een nieuwe uitstraling geven. Door gebruik te maken van voorzetwanden kun je ook je zolder afwerken tot een aangename ruimte waarin geleefd kan worden.

Moeten bestaande leidingen die in het zicht liggen worden weggewerkt, dan zijn voorzetwanden de beste oplossing daarvoor. Achter een voorzetwand kun je bedradingen, leidingen, isolatie en andere voorzieningen aanbrengen. Zorg er wel voor dat je altijd gemakkelijk bij de leidingen kunt komen. Dat kun je doen door er een inspectieluik in aan te brengen.

Wil je de woonruimte comfortabeler maken, dan kun je dat doen door het plaatsen van voorzetwanden. Zo kun je gemakkelijk je woonruimte isoleren. Je kunt tussen de bestaande muur en de voorzet wand de isolatie aanbrengen waardoor de warmte- en geluidsisolatie zal verbeteren. Om dit te bereiken kun je ook voorzetwanden gebruiken waarbij de isolatie al is aangebracht. Ook kun je door gebruik te maken van speciale platen de brandveiligheid van je woning verbeteren.

Het plaatsen van voorzetwanden

Je kunt vrij eenvoudig snel en goedkoop een voorzetwand plaatsen door ze te lijmen, maar ook met een stevige constructie.

Je kunt kiezen voor de snelle manier en de voorzetwanden tegen een bestaande muur lijmen. De muren moeten, voordat de voorzetwanden geplaatst kunnen worden, eerst worden voorbewerkt met een primer. Door het lijmen heb je praktisch geen ruimteverlies in de kamer. Losse stukken moeten wel uit de muur worden verwijderd.

De voorzetwanden kun je ook monteren tegen een draagconstructie die op de muur is gemonteerd. Door gebruik te maken van een draagconstructie voorkom je over het algemeen het scheuren van de wanden. De stabiliteit wordt groter. De voorzetwanden worden door de draagconstructie op enige afstand tot de muur geplaatst. Tussen de voorzetwanden en de muur kan nu gemakkelijk een isolatieplaat aangebracht worden. De draagconstructie kun je van hout of metaal maken. Ga je hout gebruiken, dan moet het een goede kwaliteit hebben. Het oppervlak om het hout te bevestigen moet voldoende groot zijn.
Ga je metaal gebruiken dan moet het een metaalsoort zijn dat niet roest. Hierbij kun je denken aan verzinkt staal. Neem profielen van voldoende hoogte, zodat je nog gemakkelijk isolatie ertussen kunt aanbrengen. Neem voor de voorzetwanden goede en stevige platen die je nog gemakkelijk kunt bewerken.

Bron: www.designlife.nl

Back to Top