3x een snelle traprenovatie

3x een snelle traprenovatie

Welke indeling je huis ook heeft, de trap valt eigenlijk altijd wel op. Zorg er daarom ook voor dat ook dit onderdeel van je woning goed onderhouden blijft. Dit is niet iets waar je tegenop hoeft te zitten; even de stofzuiger over de treden en eventueel een vochtig doekje erlangs is al voldoende. Maar is de trap wat verouderd? Of kan het trapgat wel een nieuwe look gebruiken? Dan is het tijd om de trap te renoveren. Ook dit hoeft niet veel tijd te kosten. Hoe? Dat leggen we je graag uit.

Decoreer de treden

Voordat je begint met de renovatie van je trap, willen wij je wel aanraden om te kijken naar de kwaliteit van de huidige trap. Zijn de treden erg versleten en heb je het idee dat de constructie niet meer heel lang mee zal gaan? Dan is het altijd verstandig om een specialist in te schakelen. Is je trap nog van goede kwaliteit? Laat dan gerust je meest creatieve kant zien. De treden van je trap kan je namelijk op verschillende manieren decoreren. Verf de treden in verschillende kleuren of prints, plak behang op de treden of stootborden of schilder een traploper.

Hang verlichting op

Lichtjes in een ruimte kunnen al een hele andere sfeer met zichbrengen. Schaf daarom ook wat lampjes aan om je trap en het trapgat op te leuken. Bij de budgetwinkels koop je voor een paar euro al kerstlampjes of lichtstrips die je eenvoudig aan de muur of zelfs het plafond kunt bevestigen. Sla er wat kleine haakjes omheen zodat ze op de plek blijven zitten of gebruik dubbelzijdige tape of een nietmachine (deze laatste optie werkt echter alleen bij een meer poreuze muur). Daarnaast zijn er in verschillende winkels en bouwmarkten ook lampjes te vinden die je onder de treden kunt bevestigen. Door de aanwezige bewegingssensor springt de verlichting vanzelf aan wanneer je op de treden stapt.

Laat je trap renoveren door een expert

Is de bekleding van je trap zo versleten dat deze aan vervanging toe is? Of wil je na laten kijken of je trap wellicht helemaal aan vervanging toe is? Schakel dan de hulp in van een specialist. Deze kan binnen korte tijd je trap renoveren, omdat er vaak gewerkt wordt met overzettreden (verkrijgbaar in verschillende materialen zoals pvc, laminaat, massief hout, linoleum en kurk). Zo heb jij geen last van sloopafval en geniet je binnen korte tijd weer optimaal van een trap die helemaal oogt als nieuw.

Back to Top