5 populaire interieurtrends van 2022

5 populaire interieurtrends van 2022

Van je huis je thuis maken, wie vindt dat nou niet leuk? Een fijne sfeer in huis creëren, geheel volgens jouw stijl. De afgelopen jaren hebben we veel verschillende interieurtrends voorbij zien komen, maar sinds we in 2020 steeds meer tijd thuis doorbrengen besteden we meer aandacht aan ons interieur. Heb jij zin om je huis een opfrisbeurt te geven en in te richten á la 2022? Wij hebben dé vijf interieurtrends voor je op een rijtje gezet.

Kiezen voor duurzame materialen is niet alleen hip…

We zijn ons steeds meer bewust van onze ecologische voetafdruk en het milieu, dat is maar goed ook. Dit zien we ook vaker in ons interieur terug, we kiezen steeds meer voor duurzame oplossingen en materialen. Milieuvriendelijke verf met aardse kleuren voor op de muur, meubels van bamboe en mangohout en een bankstel met mycelium leer, gemaakt van paddenstoelen. Er zijn veel ontwikkelingen binnen deze trend, wat het helemaal vernieuwend maakt.

Duurzame meubels en accessoires voor in huis zijn goed voor het milieu en hebben vaak een uitstekende kwaliteit, een win-win situatie toch? Geen fast fashion meer in jouw huis!

Modern vintage is weer helemaal in!

We gaan terug in de jaren ’70, maar met een hedendaagse twist. Vintage meubels en kringloopwinkels leeg shoppen is weer helemaal in. Je oma’s meubels kunnen een tweede leven krijgen, een opfrisbeurt met een leuk stofje en ze gaan zo weer een ronde mee. De feloranje is ingeruild voor een zachte terracotta kleur en het hysterische bloemenprint voor een subtielere variant, maar seventies it is.
Spullen recyclen en upcyclen, oud met nieuw combineren, alles kan. Scandinavisch design, een geleefde eettafel en een mooie kleur op de muur. Niks is fout bij modern vintage, dat maakt het helemaal leuk.

Hotel Chic, ook een moderne optie!

Dat warme gevoel wanneer je een hotel binnenloopt, die sfeer wil je in huis. Denk aan marmer, goud, donkere kleuren, chic behang en luxe stoffen. Metalworxx stalen deuren, velvet gordijnen en strakke lijnen, je vindt het allemaal in deze moderne en warme stijl. Ga jij voor deze interieurtrend in huis? Zorg dan voor niet teveel kleur en een paar mooie eyecatchers, zoals een design lamp of een stijlvolle vaas met prachtige bloemen. Zo heb jij iedere dag het gevoel dat je in de luxe en weelde van een prachtig hotel leeft.

Wabi Sabi – een trend die uit Japan is overkomen waaien

Een filosofie die staat voor imperfectie, eenvoud en vergankelijkheid. En naast een filosofie is dit ook leuk om in je interieur toe te passen. Juist niet streven naar perfectie, een beetje chaos in huis en geen strakke lijnen, dat is Wabi Sabi in huis. Natuurlijke materialen zoals steen en robuust hout, het hoeft allemaal niet netjes afgewerkt te zijn. Je kan ervoor kiezen om tweedehands meubels te gebruiken of materialen te hergebruiken, maar we zien steeds meer woonwinkels die deze stijl ook nieuw verkopen, zoals een stoere Metalworxx stalen deur. Combineer dit met een ‘shabby’ geverfde muur en je hebt een Wabi Sabi look in jouw huis.

Kies je voor happy vibes in huis?

Geen strakke lijnen, neutrale kleuren en minimalistische woonkamers meer met deze stijl. Nu we steeds meer thuiswerken besteden we meer aandacht aan ons perfecte interieur en kunnen we wel wat gezelligheid om ons heen gebruiken. Vrolijke kleuren, ronde vormen en persoonlijke spullen, het kan niet gek genoeg. Felle kleuren kunnen met elkaar gecombineerd worden en een gekke eyecatcher misstaat niet in deze trend. Laat de donkere kleuren achterwege en kies voor wat lichte en funky kleuren om je huis zo vrolijk mogelijk te maken. Gegarandeerd een lach op je gezicht als jij deze vrolijke ruimte in komt, wat wil je nog meer?

Back to Top