Verschillende soorten jaloezieën: dit zijn de trends

Verschillende soorten jaloezieën: dit zijn de trends

De trend naar jaloezieën als raamdecoratie is in 2022 duidelijk zichtbaar. Binnen deze categorie zijn er echter nog meer trends te ontdekken die je op deze pagina kunt vinden. Van smart rolgordijnen die ook bij afwezigheid trouw openen en sluiten tot de keuze voor hernieuwbare materialen. En wat is de trend voor 2022 op het gebied van kleurgebruik? Je leest het op deze pagina!

1. Donkere kleuren, meer contrast

Na jarenlang wit, gebroken wit, eierschaal wit en off-white kiezen consumenten weer massaal voor donkere kleuren in huis. Met name in een ruimte met grote vensters vallen donkere gordijnen direct op. Jaloezieën bieden het voordeel dat ze niet alleen te openen en sluiten zijn, je kunt de lamellen ook kantelen. Zo kun je zorgen voor de perfecte lichtinval. De donkere stroken worden geaccentueerd door het invallend zonlicht wat voor een bijzonder rijke textuur zorgt. Daarnaast zorgen jaloezieën voor een bijzondere schaduw in huis.

2. Automatische bediening

Weg met draden en koordjes in huis! Steeds meer apparaten zijn draadloos, waarom de raamdecoratie niet? Met een elektrische bediening heb je geen koordjes meer nodig voor jaloezieën. Je kunt voortaan de raamdecoratie openen en sluiten met een afstandsbediening, een app of met je stem als er slimme speakers in huis zijn. Ook het kantelen van de lamellen kun je met een Somfy TaHoma afstandsbediening regelen. Voor oplossingen op het gebied van huisautomatisering moet je op Somfy.nl zijn. Dit is de specialist op het gebied van smart home oplossingen voor zowel raamdecoratie als voor huisbeveiliging.

3. Duurzame materialen

We hebben maar één planeet om te gebruiken dus daar moeten we zuinig op zijn. Bijvoorbeeld door te zoeken naar hernieuwbare grondstoffen of materialen die lang mee gaan. Bij jaloezieën kun je bijvoorbeeld kiezen voor bamboe. Dit is geen hout maar een type gras dat zeer snel groeit. Het is daarmee een hernieuwbare grondstof, door het op de juiste wijze te behandelen kun je er zeer duurzame raamdecoratie mee maken. Dat duurzaam niet gelijk hoeft te zijn aan duur merk je aan de lange levensduur van hoogwaardige producten. Als jouw raamdecoratie jaren langer meegaat dan pakken de kosten zeer voordelig uit.

4. Huisautomatisering

We hebben al de wonderbaarlijke wijze genoemd waarop je jaloezieën kunt automatiseren. Het wordt nog veel interessanter als je er andere smart home apparatuur aan koppelt. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting. Als de jaloezieën sluiten dan kun je de lampen laten inschakelen of juist andersom. Je bent daarbij niet beperkt tot een specifiek merk want met een TaHoma Switch kun je producten als Nest luidsprekers of Hue lampen koppelen. Bij alarmering zoals met een beveiligingscamera of rookmelder kun je automatisch de jaloezieën laten openen door de gehele woning. Daarmee is een smart home ook een safe home!

5. Maatwerk

Zoals bij veel producten het geval is blijft maatwerk nog altijd het beste werk. In plaats van standaard producten wil je bij raamdecoratie dat de jaloezieën perfect aansluiten op het interieur en de vensters. Laat je daarom goed adviseren en maak een keuze die aansluit op jouw woning en persoonlijke voorkeuren. Dan geniet je nog meer in huis.

Back to Top