De tips om elektra veilig aan te leggen!

De tips om elektra veilig aan te leggen!

Als je bezig bent met een verbouwing of aan het klussen bent bij elektrische apparaten, is het verstandig om altijd de elektriciteit uit te schakelen. Doe je dit niet dan krijg je gegarandeerd te maken met de noodzaak van elektra. Wil jij nog elektriciteit aanleggen, lees dan dit artikel verder voor alle tips om veilig te werk te kunnen gaan. Schakel jij liever een elektricien in? Aalbers Elektrotechniek is jouw elektricien in Etten-leur. Zij kunnen jou dan helpen!

Maak een elektriciteitsplan

Het is soms nodig om nog elektriciteit aan te brengen of zelfs te vernieuwen. Dit kan je zelf doen, maar heb je er geen verstand van hebt kan je het beter laten doen. Helemaal als je twee linkerhanden hebt. Kan je het wel zelf, dan is het altijd handig om een elektriciteitsplan te maken. Zorg er dan voor dat je een plattegrond hebt van de woning. Kijk dan goed waar al jouw meubelen staan en zo kan je bepalen waar er stopcontacten moeten en hoeveel je er moet inschakelen. Op deze manier kan je ook bepalen waar je lampen ophangt. Het is ook goed om wat extra stopcontacten toe te voegen in een ruimte, zodat je altijd flexibel bent en jouw woning keer kan verbouwen of veranderen. 

Haal het stroom er altijd af

Voordat je te werk gaat met elektra? Is het het beste om altijd het stroom af te zetten. Dit doe je door ondere andere het stroom in je meterkast op die groep af te zetten. Ben je klaar? Dan kan je daarna de stroom er gewoon weer op zetten. Begin alleen nooit voordat je het stroom van de installatie hebt afgehaald. Het is niet altijd noodzakelijk om de hele groep elektra uit te zetten. Het is soms ook genoeg om gewoon de schakelaar van de aan knop uit te zetten. Controleer altijd met een spanningsmeter. Hiermee kan je zien of er nog spanning op zit. Zit er geen spanning meer op? Dan kan je veilig te werk gaan. Doe je dit niet dan kunnen er ongelukken gebeuren. 

Zorg ervoor dat je weet wat je doet

Om te weten wat je doet, is het belangrijk dat je van te voren genoeg informatie op hebt gedaan en weet wat je plan van aanpak is. Werken met elektra is geen speelgoed. Het kan ook levensgevaarlijk zijn. Doe je het verkeerd aanbrengen, dan kan er zelfs brand ontstaan. Weet je dus niet wat je moet doen? Schakel dan altijd een elektricien in!

Back to Top