Tips bij het verkopen van een appartement

Tips bij het verkopen van een appartement

Het verkopen van een huis of appartement kan best moeilijk zijn. Daar zit nogal veel tijd, moeite en geld in. Dit wil je natuurlijk zo min mogelijk houden en zo snel mogelijk van je appartement af zijn. Helaas werken makelaars niet altijd even goed en moet je er zelf dus ook wel wat moeite in steken. Daarvoor willen we je graag wat tips geven! 

Een goede makelaar

Voor het verkopen van een huis, boot, appartement, etc. is het verstandig om een goede makelaar aan te nemen. Hij zorgt er namelijk voor dat je appartement ook daadwerkelijk gevonden wordt online en er daadwerkelijk mensen ook komen kijken naar je huis. Dit wil je natuurlijk graag omdat de kans dan veel groter is om je huis te verkopen. Het is wel belangrijk bij makelaars om ze te vergelijken met elkaar en de beste te nemen voor de situatie waar je in zit. Je kan bij bijna alle makelaars een vrijblijvende afspraak maken voor een soort van kennismakingsgesprek. Zo leer je hem/haar een keer kennen en weet je bijna gelijk of dat je in zee wilt gaan met hun. 

Haal de niet nodige spullen uit huis

Een opgeruimd huis is een stuk beter dan zon vuil huis waar overal zooi ligt. Gelukkig is het zo dat als je een appartement koopt in een groter complex dat je dan standaard bij de VvE komt en daardoor dus ook de voordelen daarvan hebt. Een daarvan is VvE onderhoud. VvE onderhoud is eigenlijk al het onderhoud rondom het appartement en eventuele dingen waar de bewoner niks aan kan doen. sinds 2018 is het verplicht dat elke VvE een minimum bedrag apart zet voor dingen zoals onderhoud. 

Probeer je appartement zo neutraal mogelijk te houden

Een enorm gethematiseerd appartement oogt niet heel fijn voor de eventuele kopers en kan ervoor zorgen dat enthousiaste mensen het uiteindelijk niet kopen. Probeer daarom je appartement zo neutraal mogelijk te houden qua permanente decoratie en kleuren. Fel geel is natuurlijk hartstikke mooi, maar niet iedereen vind dat dus hou het een beetje neutraal als je weet dat je nog een keer gaat verhuizen.

Back to Top