Handige interieurtips voor de slaapkamer

Handige interieurtips voor de slaapkamer

De slaapkamer, je eigen plekje. De slaapkamer inrichten is erg leuk om te doen, je kunt het namelijk zo maken zoals je zelf wilt. Maar het kan ook wel eens lastig zijn. Je wilt de ruimte natuurlijk optimaal benutten, maar de kamer ook niet te druk maken. Je wilt een functionele slaapkamer waar je je spullen in kunt opbergen, maar ook een kamer waar je kunt ontspannen na een lange dag. Wij geven je een aantal handige interieurtips voor de slaapkamer.

Een lekker bed

In je slaapkamer zul je het vaakst in je bed liggen. Om te slapen of om een serie op Netflix te bingewatchen. Het is dan ook erg belangrijk dat je een goed bed hebt, hij moet lekker liggen, maar er ook leuk uitzien. Het oog wil namelijk ook wat. Je slaapkamer inrichten begint dan ook bij het bed. Waar ga je het bed neerzetten? Voldoende ruimte om je bed is erg handig. Je wilt namelijk wel dat jij en je partner fatsoenlijk uit het bed kunnen komen. Maar ook een nachtkastje naast het bed is belangrijk. Heb je niet zoveel ruimte en toevallig geen partner? Zet het bed dan met één kant tegen de muur.

Genoeg opbergruimte

In de slaapkamer kom je tot rust, maar het is ook de plek waar je al je kleding, schoenen en andere spullen moet opbergen. Creëer daarom genoeg opbergruimte in je slaapkamer. Werk niet alleen in de breedte, maar ga ook de hoogte in. Je zult zien dat je opeens veel meer spullen kwijt kunt.

  • Opbergruimte onder het bed

Het bed neemt vaak de meeste ruimte in. Om extra opbergruimte te creëren kun je bakken of kisten plaatsen onder het bed. Deze kun je eenvoudig naar voren plaatsen en je zult er veel spullen in kwijt kunnen.

  • Dichte kasten

Heb je erg veel spullen en wil je deze niet allemaal tonen? Kies dan voor dichte kasten. Je kunt je rommel gewoon in de kasten stoppen, niemand die het ziet.

  • Planken aan de muur

Als je geen ruimte in je kamer hebt voor grote kasten, kun je planken op de muur bevestigen. Het zal je verbazen hoeveel spullen je kwijt kunt op een simpel plankje.

De ramen

De ramen, je zou het bijna vergeten. Goede gordijnen zijn een must in de slaapkamer. Met verduisterende gordijnen kun jij de hele dag doorslapen, maar misschien vind je het wel fijn om wakker te worden van het zonnetje. Kies raambekleding die goed bij je kamer passen in een rustige kleur. Maar vergeet ook zeker de horren niet. Horren kunnen makkelijk op maat worden gemaakt en het zal je veel muggenbulten schelen.

Back to Top