De hoornaar: wel of geen superwesp?

De hoornaar: wel of geen superwesp?

Heb je last van rood-gele beestjes die iets weg hebben van wespen? Dan heb je vermoedelijk last van hoornaars. Deze papierwesp is één van de meest voorkomende wespen in Europa en komt ook voor in delen van Azië. De wesp heeft haar bijnaam te danken aan het feit dat het beestje tot 3,5 centimeter lang worden. Hiermee is het de grootste wespachtige van België en Nederland. In deze blog lees je alles over de Superwesp!

Misverstand

De hoornaar draagt verschillende bijnamen, waaronder de superwesp en de terrorwesp. Echter zijn deze bijnamen niet terecht, hoornaars komen namelijk minder in contact met mensen dan limonadewespen, de meest bekende wespen. De hoornaar jaagt op kleine insecten waaronder vliegen, bijen en muggen of vangt af en toe een vlinder en een libel. Daarnaast komt het niet af op zoetigheid. In principe zou de hoornaar dus niet ten laste moeten zijn van de mens en is het beestje ongevaarlijk, tenzij je bij hen in de buurt komt.

Een steek

De hoornaar zal zijn larven namelijk onderdak moeten bieden, in de vorm van een nest. De hoornaar beschermt haar nest met larven en de koningin erg goed.

Zodra je het nest terroriseert middels een poging te wagen het eigenhandig te verwijderen, kan je jezelf in gevaar brengen. Een steek van een hoornaar is namelijk pijnlijker dan die van een limonadewesp. Dit zit ‘m in de grootte van de angel en niet zozeer in de hoeveelheid gif. Een hoornaar geeft immers minder gif af dan een wesp.

De hoornaar expert

Heb je last van hoornaars of andere soorten wespen? Surf dan nu naar Wespennestverwijderen.com en maak direct een afspraak met een professional op het gebied van wespenbestrijding. De bestrijder verdelgt het wespennest op een verantwoorde manier en voorziet je daarnaast van deskundig advies om een wespenplaag in de toekomst te voorkomen. Waar wacht je op? Neem vandaag nog contact op met Wespennest Verwijderen en je wordt vaak al dezelfde dag geholpen!

Back to Top