Dit zijn de 3 populairste opties voor raamdecoratie op kunststof kozijnen

Dit zijn de 3 populairste opties voor raamdecoratie op kunststof kozijnen

In steeds meer woningen worden kunststof kozijnen geplaatst. De kozijnen hebben vele voordelen. Zo zijn ze beter voor energiezuinigheid vanwege de isolerende werking, zijn ze goed bestand tegen weersomstandigheden en kun je ze eenvoudig schoonmaken. Niet gek dus dat steeds meer mensen voor kunststof kozijnen gaan.

Maar uit welke raamdecoratie voor kunststof kozijnen kun je kiezen? Dat is iets dat veel mensen zich afvragen. Het moet namelijk wel mogelijk zijn om de raamdecoratie te bevestigen. Om je een idee te geven zetten we de 3 meest populaire opties voor raamdecoratie kunststof kozijnen op een rijtje.

1: Plissé gordijnen

Op 1 staan de plissé gordijnen. En dat is niet voor niets. Dit type raamdecoratie is erg geliefd vanwege de praktische mogelijkheden ervan. Het kent namelijk een zogeheten top down bottom up systeem. Dit wil zeggen dat je de boven- en onderkant van het gordijn in kunt stellen. Zo bepaal je én de hoeveelheid licht dat de ruimte in valt én de hoeveelheid privacy die je nodig hebt. Wel zo handig.

Daarnaast zijn de plissé gordijnen goed te bevestigen op kunststof kozijnen én verkrijgbaar in meerdere soorten en kleuren. Van lichte kleuren tot knallende kleuren of donkere tinten, er is echt van alles. Bij inhuisplaza kun je onder andere voor veel soorten plissé gordijnen terecht. Het is zelfs mogelijk om voor plissé gordijnen met een dubbele stoflaag te gaan voor een extra isolerende werking.

2: Rolgordijnen

Bovendien zijn rolgordijnen populair voor kunststof kozijnen. Net als de plissé gordijnen zijn ze eenvoudig te bevestigen. Daarvoor heb je alleen de maten van je kozijnen nodig. Rolgordijnen kun je in standaard maten kopen en als dat niet bij jouw formaat raam past, kun je ze op maat laten maken. Verder zijn ze in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. Van een rolgordijn met een knalgroene kleur tot verduisterende rolgordijnen, er is van alles.

3: Jaloezieën

Niet iedereen weet dat ook jaloezieën op kunststof kozijnen gemonteerd kunnen worden. Heb je een draai- en kiepraam? Dan zou je er ook zijgeleiders bij kunnen doen. Die zorgen ervoor dat de jaloezieën tegen het raam bevestigd blijven. Ook dit type raamdecoratie kan op maat worden gemaakt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de jaloezieën op de muur voor het raam te bevestigen. Dan hoef je de kunststof kozijnen niet te beschadigen. Als je in de kunststof kozijnen gaten gaat maken, verliezen ze hun waarde en isolerende werking.

Back to Top