Wat kun je allemaal zelf doen tijdens een verbouwing?

Wat kun je allemaal zelf doen tijdens een verbouwing?

Verbouwingen kunnen vaak erg snel in de kosten lopen, tenzij je een hoop van het werk zelf doet. Maar wat kun je tijdens een verbouwing zelf doen en wat is verstandig om aan een professional over te laten? Wij hebben alles voor jou op een rijtje gezet zodat je snel kunt beginnen met je nieuwe project. Van het slopen van hele keukens tot een houtreparatie met EAZYFIX.

Het plannen en regelen

Je kunt een aannemer nemen, maar je kunt een verbouwing ook prima zelf regelen. Afhankelijk van hoe groot je netwerk precies is kun je een hoop op eigen houtje geregeld krijgen. Daarnaast helpt een overzichtelijke planning je een eind op weg. Je weet voorafgaand van de werkzaamheden waar je aan toe bent, hoelang je bezig denkt te zijn en wanneer dit deel van het project af hoort te zijn. Ook kun je voorafgaand al enkele offertes met elkaar vergelijken en haal je echt het maximale uit je budget.

Slopen

Vaak wordt het voorwerk grotendeels zelf gedaan, hiermee bedoelen we het slopen van de huidige kamers en het voorbereiden van het werk. Waar je het meeste mee kunt besparen is het hergebruiken van materialen. Zo kun je hout, stenen en enkele andere materialen prima hergebruiken tijdens een verbouwing. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Gebruik duurzame materialen

Dit is echt wat ons betreft investeren in een groene toekomst. Probeer tijdens je verbouwing indien mogelijk te investeren in duurzame energie. Denk hierbij aan het installeren van een zonneboiler of zonnepanelen. Ook kan het gebruiken van een hogere kwaliteit isolatie of drie dubbelzijdig glas je maandelijkse lasten een flink stuk verlagen.

Werk samen met je buren

Wanneer je eerst overlegt met je buren of kennissen dat je met een verbouwing gaat beginnen, is het mogelijk om gezamenlijk bouwmaterialen te bestellen. Zo betaal je slechts één keer leveringskosten en is de prijs per stuk vaak iets lager. Hebben jullie bijvoorbeeld al nagedacht over welke houtsoort je wilt gebruiken in jullie nieuwe keuken of badkamer?

Back to Top