Rolluiken schoonmaken

Rolluiken schoonmaken

Rolluiken zijn een goede aanwinst voor elk huis. Het ziet er strak uit en ze zijn in allerlei soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Belangrijk is wel dat ze lang mooi blijven, goed blijven werken en een lange levensduur hebben. Het is een erg handig product, maar het vraagt wel enig onderhoud om de rolluiken optimaal te houden. Voorkom alle negatieve gevolgen en maak met enige regelmaat de rolluiken schoon. Zo geeft dit de woning een schoon aanzicht en blijft de werking goed gedurende een lange periode.

Waarom schoonmaken

Rolluiken zijn ontzettend handig en hebben een beschermend doel. Ze zijn onderhevig aan de weersomstandigheden en in Nederland worden ze dus blootgesteld aan velerlei verschillende en soms extreme weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat ze af en toe wat onderhoud eisen om ze goed te laten werken en het voor het oog er ook weer beter uit te laten zien. Zo is het aan te raden om één tot twee keer per jaar ze schoon te maken. op deze manier biedt dit de volgende voordelen:

  • Binnenshuis ziet dit er een stuk frisser en schoner uit
  • Buitenshuis geeft dit een nette uitstraling
  • Een langere levensduur
  • Optimaal werking behouden

Veel mensen gebruiken een sopje en een spons voor deze klus en het is niet noodzakelijk om chemicaliën en agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat er vlekken op komen. een andere tip is om de rolluiken eens per jaar of eens per twee jaar te waxen. Dit zorgt ervoor dat er minder vuil wordt aangetrokken en de lak beter beschermd wordt.

Binnenkant schoonmaken

De binnenkant schoonmaken is iets lastiger dan het schoonmaken van de buitenkant. Ook hier gebruik je een sopje en een spons om het vuil te verwijderen. De binnenkant dient niet overgeslagen te worden. Gebeurd dit wel dan zal dit in huis een vies aanzicht geven en geef je het vuil de kans om zich snel uit te breiden. Begin met het verwijderen van de kap, zo kan je het rolluik steeds wat laten zakken.

De bewegende delen

Om ervoor te zorgen dat de rolluiken optimaal blijven werken, is het verstandig om de geleiders ook een beurt te geven. Het rolluikpantser schoonmaken zorgt voor een fris en net aanzicht, maar om de functionaliteit hoog te houden wordt dit ook aangeraden. Reinig daarom de geleiders, maak de rubbers schoon en smeer het vervolgens. Je kan hiervoor teflonspray gebruiken. Een vet smeermiddel trekt sneller vuil aan en dat wil je natuurlijk voorkomen.
Als u op zoekt bent naar rolluiken en u op zoek bent naar een geschikte aanbieder, dan kunt u kiezen voor Senft. Zo kunt u gemakkelijk en snel verschillende offertes ontvangen van aanbieders op het gebied van rolluiken.

Back to Top