3 tips om de vloer te beschermen tegen vuil en krassen

3 tips om de vloer te beschermen tegen vuil en krassen

De vloer in huis is je veel waard! Reden genoeg om zuinig om te gaan met het materiaal waarmee de vloer gemaakt is. Zeker een vloer van parket of laminaat kan relatief makkelijk beschadigd raken. Denk aan de stoelpoten van je eetkamerstoelen, die voor nare krassen op de vloer kunnen zorgen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om de vloer zo goed mogelijk te beschermen tegen verschillende vormen van schade. In dit artikel geven we drie handige tips!

Tip 1: maak gebruik van plakvilt onder stoelen

Het is raadzaam om je vloer te beschermen met plakvilt, wat je onder stoelpoten en tafelpoten kunt plakken. Op deze manier wordt voorkomen dat er krassen op de vloer ontstaan en wordt het daarbij makkelijker om de stoelen te verschuiven. Plakvilt online bestellen is heel eenvoudig. Er zijn verschillende webwinkels die dit materiaal aanbieden.

Tip 2: doe je schoenen uit in huis

Onder je schoenen zitten vaak tal van kleine zandkristallen, die je van buiten mee naar binnen heeft genomen. Deze kristallen kunnen voor krassen op je vloer zorgen, ook al zijn ze nauwelijks zichtbaar met het blote oog. Des te meer van deze krassen op je vloer worden aangericht, des te sneller zal de vloer ook slijten. Door je schoenen bij binnenkomst uit te trekken, worden beschadigingen als deze tegengegaan.

Tip 3: koop een speelkleed voor je kinderen

Een derde mogelijkheid om de kans op beschadigingen aan vloeren te minimaliseren, is het gebruik van een speelkleed. Het speelgoed van je kinderen kan tijdens het spelen voor krasjes zorgen. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed van Lego of Duplo, een loopauto, enzovoorts, wat over de vloer krast. Door een speelkleed aan te schaffen, hebben je kinderen een warme plek om te spelen en worden beschadigingen voorkomen.

Back to Top