Verschillende manieren om je woning te verkopen

Verschillende manieren om je woning te verkopen

Staat het besluit inmiddels vast en wil je jouw woning gaan verkopen? De vraag is nu alleen nog op welke manier je dit wilt gaan doen. Je woning verkopen hoeft niet altijd per se via de verkoopmakelaar. We zetten in dit artikel dan ook de verschillende manieren voor het verkopen van een woning voor je op een rijtje. 

Verkopen aan een vastgoedhandelaar

Heb je absoluut geen zin om een geheel verkooptraject aan te gaan en wil je gewoon zo snel mogelijk van je huis af? Dan kun je ervoor kiezen om contact op te nemen met een vastgoedhandelaar. Deze komen je woning bekijken en doen vrij snel daarna ook een bod op je huidige woning. Het fijne hieraan dat je dus ook verder geen kosten hebt aan de makelaar of notaris. 

Verkopen via de makelaar 

Dit is de manier waarop een huis eigenlijk het meest wordt verkocht. Hiervoor moet je echter wil eerst een goede makelaar uit Zundert zien te vinden. Als je die eenmaal hebt gevonden zal de makelaar alles voor je uit handen kunnen nemen. Na de taxatie zal in samenspraak de verkoopprijs van de woning worden bepaald. Daarna zal de makelaar alles voor je uit handen nemen. Denk hierbij aan de promotie van je huis, maar ook het verzorgen van de bezichtigingen. In ruil hiervoor sta je een deel van de verkoopprijs af aan de makelaar. 

Huis zelf verkopen

Het verkopen van een huis hoeft natuurlijk niet per se via de makelaar. De reden dat men dat doet is omdat een makelaar heel veel werk voor de verkopende partij uit handen kan nemen, waar men normaal gesproken niet op zit te wachten. Het is dus wel mogelijk om dit zelf te doen. Wellicht ben je handig met social media en kun je zelf je eigen woning goed onder de aandacht brengen of plaats je zelf een advertentie op funda. Dan kun je zelf de woning verkopen en heb je dus verder niet te maken met makelaarskosten. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je mensen kent die je woning willen komen en dat je er zelf samen uit bent gekomen. Dan hoeft er natuurlijk verder geen makelaar aan te pas te komen. 

Back to Top