Aan tafel! Een mooi gedekte tafel met een tafellaken als basis

Aan tafel! Een mooi gedekte tafel met een tafellaken als basis

Het avondeten is een belangrijk moment van de dag. Niet alleen worden de lege magen gevuld, ook wordt er gezellig gekletst aan de eettafel. Uiteraard maakt de aankleding van de tafel het diner nog gezelliger. Ook het eten smaakt nog lekkerder met een mooi gedekte tafel. Een tafellaken is de basis van een mooi gedekte tafel. Kies voor een deftig wit laken of een gezellig ruitjespatroon en werk van daaruit verder.

Stap 1: het tafellaken

Er is een ruime keuze in Tafellakens. Niet alleen in kleur of patroon, maar ook in afmetingen en soorten. Kies het juiste tafellaken voor de gelegenheid. Wordt het een sjeik diner, dan kan een effen wit tafellaken uitkomst bieden. Een kinderfeest kan een vrolijk gekleurd tafellaken gebruiken, maar ook een tafellaken met feestelijk motief is uitstekend geschikt. Een tafellaken is niet alleen mooi en stijlvol, maar beschermt de tafel ook tegen beschadigingen. Hete pannen, krassend bestek, omgevallen glazen en wat er nog meer mis kan gaan: de tafel heeft het zwaar te verduren. Met een tafellaken vang je dus twee vliegen in één klap.

Stap 2: Servies, bestek en servetten

Na de basis, kan de verdere aankleding van start gaan. Met het juiste servies en bestek wordt de tafel al een feestelijk geheel. Hoe je de tafel dekt, hangt natuurlijk helemaal af van het diner. Is het een sjeik diner, met meerdere gangen, dan dien je het bestek daar ook op aan te passen. Voor een kinderfeest is een gekleurd servies wellicht een leuk idee of wanneer je liever voor praktisch gaat, zou een plastic servies ook heel goed van nut kunnen zijn. Maak er een mooi plaatje van, zodat iedereen kan genieten.

Stap 3: finishing touch

De tafel is gedekt. De laatste puntjes worden op de I gezet. Je kunt bijvoorbeeld wat bloemen op tafel zetten, maar ook kaarsen creëren een gezellige en warme sfeer. Ook menukaarten kunnen het geheel afmaken. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk om het in het thema te houden en in eenzelfde stijl. Maak er een feestelijke bedoeling van!

Eet smakelijk!

Back to Top