Zo kun je jouw serre mooi inrichten!

Ben jij in het bezit van een serre? Dan kun je hier prachtige dingen mee doen! In deze heerlijke lichte kamer komen decoraties heel mooi uit. Bovendien voelt het in een serre alsof je buiten bent, maar dan zonder last van het weer. Of je in je serre nou een tweede woonkamer wil maken, een eetkamer, een werkkamer of een speelhoek, het is allemaal mogelijk. In deze blog geven we je een aantal tips hoe je je serre mooi kunt inrichten.

Woonkamer

Zoals hierboven al werd aangegeven kun je je serre gebruiken als een soort tweede woonkamer. Zet hier een bank neer, een tafel en kleed het geheel aan met wat leuke kussentjes en planten. Denk goed na voordat je een televisie in deze kamer plaatst. Misschien is het namelijk wel minstens net zo leuk om deze ruimte zonder televisie te houden. Wat leuke spelletjes neerleggen is ook een goed idee. Dit zorgt meestal voor de gezelligste avonden!

Atelier of werkkamer

Ben jij graag creatief bezig? Dan kan het ook heel leuk zijn om een atelier of werkkamer van je serre te maken. Het gevoel alsof je buiten bent kan veel inspiratie opleveren. Zo komen de beste en meest creatieve ideeën naar boven! Zorg er wel voor dat je in de serre wat extra opbergruimte hebt. Het is wel zo fijn als je je spullen weer kan opruimen na het werk. Zo blijft de serre een prachtige en rustgevende plek.

Eetkamer

Voor de echte bourgondiërs onder ons kan het ook een goed idee zijn om de serre als eetkamer te gebruiken. Nodig jij regelmatig gasten uit om te komen eten? Dan is het heel leuk om gezellig samen in de serre te eten. Zet een grote tafel neer met wat comfortabele stoelen. Ook een koelkastje voor jullie drankjes mag niet ontbreken. In deze kamer kun je de hele avond gezellig tafelen!

Zonwering binnen

Ook is het heel gezellig om zonwering binnen te plaatsen in je serre. Zonwering binnen is verkrijgbaar in allerlei materialen en kleuren, waardoor er altijd iets bij je wensen past. Zonwering ziet er niet alleen heel knus uit, het is ook nog eens fijn om de temperatuur in je serre aangenaam te houden. Je wil namelijk niet dat het in de zomer een ware broeikas wordt!

Verwarming

Wil jij ook in de winter kunnen genieten van jouw serre? Kies dan voor een goede isolatie van je serre. Dankzij dubbelglas, isolatiemateriaal en verwarming zul jij het ook in de winter niet koud hebben. Ook vloerverwarming kan heerlijk zijn. Zo loop je in de winter lekker op je sokken door het huis. Pak er een mooi boek bij, een lekkere kop thee en droom weg in je serre!

Back to Top