Ga jij ook voor een moderne woonkamer?

Ga jij ook voor een moderne woonkamer?

Sta je op het punt om jouw woonkamer opnieuw in te richten, maar heb je nog geen idee in welke stijl? Het valt ook niet mee om zomaar op leuke ideeën te komen, want er zijn talloze mogelijkheden. Heb je al eens nagedacht over een moderne woonkamer? Het is een ideale stijl om ’s avonds volledig tot rust te komen na een zwarte werkdag. Maar wat zijn precies de kenmerken van een moderne woonkamer?

Kenmerken

Een moderne woonkamer staat over het algemeen bekend om haar strakke meubels, moderne materialen en gietvloeren. Daarnaast vind je deze moderniteit ook terug in het minimalistische interieur, zoals raamdecoratie of vloerkleden. Het belangrijkste bij een moderne woonkamer zijn de strakke materialen en lijnen in open ruimtes. Ook worden hier veelal meubels op maat gemaakt, gladde vloeren gelegd en neutrale kleuren gebruikt, waaronder zwart, wit en grijs. Een moderne kenmerkt zich als een eenvoudige vormgeving waar rust centraal staat.

Indeling

Zoals aangegeven bevindt een moderne woonkamer zich in open ruimtes. Vaak zit er aan de woonkamer ook nog een keuken vast die keurig wordt afgescheiden door middel van een neutrale eettafel. Wat de moderne woonkamer nog meer kenmerkt zijn grote ramen waar veel lichtinval mogelijk is en waar je een prima zicht op de tuin hebt. Wat veel moderne woningen ook bezitten is een vloer die doorloopt naar buiten. Op die manier wordt er een eenheid gecreëerd met zowel de tuin als de woning.

Laat je inspireren

Klinkt een moderne woonkamer niet als muziek in de oren? Het is best begrijpelijk dat je hiervoor openstaat, want steeds meer huishoudens stappen over op deze luxe, rustige stijl. Echter weten veel gezinnen niet zo goed welke meubels ze moeten aanschaffen en hoe ze dit moeten inrichten. In dat geval is het raadzaam om de hulp in te schakelen van een expert die hier verstand van heeft. Eén zo’n expert is Philip Theys. Hij staat dag en nacht voor jou klaar om te helpen bij het inrichten van jouw moderne woonkamer. Dus mocht je er zelf niet uitkomen? Schroom dan niet om hulp te vragen.

 

Back to Top