Singles Day belangrijkste shopdag van het jaar

Singles Day belangrijkste shopdag van het jaar

Ieder jaar wordt op 11 november Singles Day gehouden. Deze Chinese feestdag was oorspronkelijk bedoeld om het vrijgezellenbestaan te vieren. Maar de dag is uitgegroeid tot het belangrijkste shop-evenement van het jaar. De dagomzet van verschillende e-commerce bedrijven is vooral in China tot recordhoogte gegroeid dankzij de speciale acties op deze dag. Er worden tijdens Singles Day in China meer aankopen gedaan dan tijdens de populaire Black Friday en Cyber Monday acties. Hier is de dag nog niet zo populair als in het Verre Oosten, maar omdat er ieder jaar meer deelnemers zijn, wordt het ook hier een steeds groter event.

Gemakkelijk te onthouden

In 2021 valt 11 november op donderdag. Maar sommige deelnemende webshops starten hun aanbiedingen al enkele dagen eerder, of laten de acties tot in het weekend doorlopen. Hoe dan ook, de datum is niet moeilijk te onthouden. Als je denkt aan Single – vrijgezel, dan ligt het getal 1 voor de hand. De datum 11 november bestaat nota bene uit vier enen. Het is duidelijk dat dit de beste dag van het jaar is om een feest voor alleenstaanden te organiseren.

Iedereen profiteert van Singles Day

In Europa wordt Singles Day pas sinds enkele jaren georganiseerd. Vooral de grote internetwinkels zoals Bol.com en MediaMarkt zien het grote succes van de acties in China en willen dit ook bij ons zo succesvol laten verlopen. Dat is niet alleen goed nieuws voor de online stores, die hun omzet een boost kunnen geven. Maar consumenten kunnen zeker profiteren van die extra dagen waarop ze hun aankopen goedkoper kunnen doen. Ben je op zoek naar iets specifieks maar vind je het eigenlijk te duur? Dan kan het zeker lonen om te wachten op 11 november!

Back to Top