Hoe houd ik het huis goed schoon?

Hoe houd ik het huis goed schoon?

Niet iedereen heeft altijd zin om een hele grote schoonmaak te doen elke week. Ook niet iedereen heeft een huishoudelijke hulp in huis. Dat betekent dus dat je alles zelf moet doen. Als hardwerkende man of vrouw, heb je niet altijd tijd om het hele huis van top tot teen schoon te maken. Daarom is het misschien handig om rommel en dergelijke meteen op te ruimen als je klaar bent met het gebruik van deze bezigheid. Een aantal tips kunnen daar goed bij helpen.

Tips om het huis schoon te houden

Woonkamer

De woonkamer, de kamer waar veel gedaan wordt. Om deze goed schoon te houden, hoef je niet persé dagelijks een stofzuiger er door heen halen. Een tip is om de woonkamer een keer per week te stofzuigen en daarna meteen te dweilen. Hierbij kan je ook meteen de tafel(s) afnemen met een doekje.

Eetkamer

In de eetkamer wordt vanzelfsprekend gegeten. Dit betekent dat er ook wel eens wat op de grond valt. Een tip om deze dingen op te ruimen, is de kruimeldief. Dit is een kleine, draagbare stofzuiger die je even snel aan en uit kan zetten om kleine dingetjes op te zuigen. Als er bijvoorbeeld saus op de grond is gevallen, kan je dit opruimen met een vochtig doekje.

Slaapkamer

In de slaapkamer wordt waarschijnlijk niet (veel) gegeten. Dit betekent dat er ook niet veel rotzooi zal zijn. Wat er wel vaak in de slaapkamer te vinden is, is kleding. Niet alleen in de kast maar ook wel eens op de grond. Gooi alles wat vies is meteen in de wasmand, zet er desnoods eentje in de slaapkamer. Als je bijvoorbeeld een shirt of broek hebt die de volgende dag nog wel aan kan, hang deze dan meteen op of leg deze meteen in de kast. Zo voorkom je dat het een zwijnenstal wordt in de slaapkamer.

Badkamer

De badkamer kan soms ook wel een vervelend klusje zijn. Als je elke week een dweil door de badkamer haalt, is het sowieso goed. Misschien kan je ook nog een vochtig doekje over de wasbak halen. De wc schoonmaken is heel simpel, gewoon een beetje toiletreiniger in het toilet doen en een beetje laten zitten. Om de kalk weg te halen in de douche, kan je kalkreiniger gebruiken.

Keuken

Je wordt er waarschijnlijk gek van als je niet kan koken omdat de keuken vol staat. Een tip is om elke keer als je gekookt hebt, deze spullen meteen af te wassen en op te ruimen. Ook kan je dan meteen een doekje over het aanrecht halen. Zo kan je elke dag weer in een schone en frisse keuken koken.

Back to Top